EXCLUSIV AVANTAJE Mari magicieni ai lumii: David Copperfield, Magicianul Secolului și al Mileniului

Mari magicieni ai lumii David Copperfield

Sub acest pseudonim preluat din faimosul roman al lui Dickens, „Marile speranțe', David Copperfield a cucerit întreaga lume. A bătut record după record, a îndrăznit să abordeze teme nemaiîntâlnite în numerele lui de iluzionism care au devenit legendare, așa cum el însuși este considerat o legendă vie.

David Copperfield este primul iluzionist în viață care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. A fost numit Magicianul Secolului și al Mileniului. A primit gradul de cavaler al Guvernului Francez. Chipul său apare pe timbre poștale din șase țări. A câștigat 21 de premii Emmy pentru show-urile de
televiziune și deține 11 titluri de Cartea Recordurilor.

Spectacolele lui au înregistrat vânzări-record de bilete, mai multe decât orice alt „entertainer'. În plus, a primit titlul de Legendă Vie a Bibliotecii Congresului Statelor Unite.

Mari magicieni ai lumii: David Copperfield, un copil timid și solitar

Un copil mai degrabă timid și solitar, David Seth Kotkin s-a apropiat de magie considerând-o o modalitate de a-și găsi un loc al lui, iar la 12 ani a devenit cea mai tânără persoană admisă în Societatea Magicienilor Americani. Îi plăceau poveștile cu suspans și spectacolele de pe Broadway, fapt care se observă, mai târziu, și în numerele nebunești pe care le prezintă fanilor sub pseudonimul care i-a adus faima.

Toate spectacolele sale sunt învăluite încel mai tensionant mister, accentuat și de povestirile și de prezența lui mereu surprinzătoare. Nu a durat mult până să fie remarcat și să ajungă să aibă propriile emisiuni TV, iar de aici la celebritatea mondială a fost doar un pas. Dar ce pas!

Momentele memorabile ale carierei sale

În numerele sale de iluzionism, a mizat pe o singură idee: imposibilul devenit posibil. Astfel, de-a lungul timpului, a făcut să dispară Statuia Libertății, a evadat din faimoasa închisoare Alcatraz, a trecut prin Marele Zid Chinezesc, s-a teleportat, a zburat deasupra Marelui Canion. Să continui? Ceea ce, într-adevăr, nu a reușit să facă a fost să evite un proces, în 2018, în care a fost acuzat de rănirea unui participant la unul dintre numerele sale.

Copperfield a fost obligat să dezvăluie trucul din spatele numărului de iluzionism, moment considerat de maximă umilință pentru un magician. În cele din urmă, dreptatea a fost de partea lui Copperfield care a arătat că victima (care, de altfel, l-a dat în judecată la un an distanță de incident) nu avea cum să se accidenteze atât de grav pe cât susținea.

Excentric și pe plan personal

Acum 13 ani, David Copperfield a cumpărat 11 insule din Bahamas, transformându-le într-o stațiune privată cu numele de Islands of Copperfield Bay,
unde au fost văzute personalități precum Oprah Winfrey și John Travolta. Copperfield este logodit cu fotomodelul francez Chloe Gosselin și au împreună o fetiță de 9 ani, pe numele Sky. Să aibă legătură numele ei cu faptul că cerul este… limita?

Citeste si EXCLUSIV AVANTAJE Mari magicieni ai lumii: Houdini, vânzătorul de iluzii

Autor: Cătălina Chiricheș

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate