Eveniment Avantaje: “Endometrioza este un punct dureros. Alege responsabil pentru viitorul tău!”

Endomedicare Academy- centru reper în diagnosticul și tratamentul endometriozei, fondat de Prof. Dr. Elvira Brătilă-medic primar obstetrică ginecologie-Președinte al Societăţii de Endometrioză si Infertilitate Est-Europeană, a obținut certificarea EuroEndoCert, statuând centrul din România la nivel de Centru de Excelență în diagnosticul si tratamentul endometriozei.'

IMG_2074SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Ȋn urma unui proces de evaluare riguros și complex, care a urmărit expertiza ca număr de intervenţii realizate, respectarea protocoalelor și standardelor terapeutice, managementul chirurgical multidisciplinar ȋn intervenţii complexe de endometrioză, eficienţa și calitatea actului medical și evaluarea calităţii vieţii pacientelor după intervenţii chirurgicale de endometrioză, Endomedicare Academy a obţinut cel mai ȋnalt nivel de certificare din partea auditorului european EuroEndoCert.

ENDOMEDICARE ACADEMY

Fondată ȋn 2017 de Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar Obstetrică Ginecologie, Președinte al Societăţii de Endometrioză și Infertilitate Est-Europeană, Endomedicare Academy a propus comunității medicale din România o nouă viziune asupra acestei patologii complexe-endometrioza-ce impune supraspecializare, o perspectivă 360 de grade asupra efectelor bolii și o abordare pluridisciplinară, care să asigure complementaritate, integrarea conduitei terapeutice și oferirea de soluții de tratament personalizate fiecărei paciente.

Endometrioza – una din cele mai răspândite afecţiuni ginecologice

Conform World Health Organization, la nivel global 10% din populatia feminină-176 de milioane de femei-aflate la vârstă reproductivă, suferă de endometrioză. Ȋn România nu există o statistică oficială, dar luând ȋn calcul incidenţa de 1:10, raportată la nivel global, cifra estimativă este de aproximativ 500.000 de cazuri. Statistica este sub-evaluată, pentru că există o diagnosticare sub-optimală sau tardivă, diagnosticul trenând ȋn medie 5-7 ani de la apariţia simptomatologiei.
În medie, 30-50% dintre paciente se confruntă cu infertilitate, cu un impact major pentru viitorul reproductiv al femeii și cuplului, problemă ce va ridica pe termen mediu-lung necesitatea unui plan naţional integrat de combatere a efectelor bolii și o implicare a statului prin pârghii de suport financiar a intervenţiilor complexe de endometrioză.
Endometrioza are un potenţial invalidant major, femeile afectate de boală prin durere, infertilitate și impact asupra calităţii, fiind invalidate ȋn rolul familial, profesional și social. Endometrioza generează stigmă socială ȋn România.

Standarde europene in diagnosticul și tratamentul endometriozei

Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică ginecologie, fondator al Endomedicare Academy: Ne-am dedicat activitatea cunoașterii acestei patologii complexe și schimbării de paradigmă, propunând alinierea protocoalelor terapeutice la standardele europene și globale. Ȋn prezent, Gold-standard-ul chirurgical ȋn endometrioză este chirurgia minim invazivă, pe care o realizăm în 99% dintre cazurile de endometrioză profund infiltrativă- abordând chirurgia laparoscopică și robotică. Certificarea Endomedicare Academy de către EuroEndoCert este o evaluare extrem de obiectivă, cu respectarea unor criterii de calitate ale actului medical foarte bine stabilite de auditorul extern. Pentru noi ca echipă, faptul că ne-am poziţionat pe harta europeană a centrelor specializate, la cel mai ȋnalt nivel expertiză, este o validare a performanţei și o recunoaștere a dedicării echipei medicale acestei misiuni-lupta cu endometrioza.'

Cu o expertiză de peste 450 de intervenții în cazuri complexe de endometrioză profund infiltrativă, Endomedicare Academy a devenit un centru-reper în managementul acestor cazuri care exced zona pelvină, necesitând echipă multidisciplinară, constituind astfel un model de urmat pentru alte centre dedicate endometriozei din România și un suport de Mentorship Advice în intervenții complexe de endometrioză.

Echipa propune conceptul chirurgical one-stop-shop surgery in endometriosis', excizia corectă și completă a leziunilor de endometrioză de la prima intervenţie chirurgicală, păstrând ȋn focus obiectivul conservator de prezervare a potenţialului reproductiv al pacientelor care ȋși doresc să aducă pe lume copii.

Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică ginecologie, subliniază: Din păcate, ne confruntăm ȋn România cu o insuficientă cunoaștere a acestei patologii, chiar ȋn rândul medicilor. Este motivul pentru care diagnosticul poate ȋntârzia ani, endometrioza fiind descoperită frecvent ȋn contextul infertilităţii. Pe de altă parte, chirurgia endometriozei este extrem de complexă și trebuie adresată chirurgilor experimentaţi, care să ia o decizie chirurgicală echilibrată ȋntre obiectivul de a exciza complet și corect leziunile de endometrioză și obiectivul de a proteja potenţialul fertil și rezerva ovariană, care poate fi ireversibil afectată ȋn urma unui management chirurgical inoportun. De aceea, mesajul nostru este unul de responsabilitate a actului medical, adresat ȋn egala măsură medicilor și pacientelor: Alege responsabil pentru viitorul tău!

Parteneri educaționali:

GEDEON RICHTER, Societatea de Endometrioză și Infertilitate Est-Europeană, REVISTA AVANTAJE, Spitalul Monza

Despre GEDEON RICHTER:

Compania Gedeon Richter este o companie farmaceutică importantă Central-Est Europeană, cu o prezență directă și în dezvoltare în Europa de Vest, China și America Latină. Compania deține subsidiare producătoare în mai multe țări din lume, printre care și România. Portofoliul de produse acoperă multe domenii terapeutice importante, incluzând produse destinate sănătății femeii, a sistemului nervos central și a afecțiunilor cardiovasculare.
Inovația și cercetarea au fost elemente cheie în strategia companiei Gedeon Richter încă de la înființarea sa în anul 1901. Cu peste 1.200 de angajați în domeniul cercetării, Gedeon Richter deține cel mai important centru de cercetare și dezvoltare din regiunea Europei Centrale și de Est, în cadrul căreia cercetarea originală se concentrează pe tulburările sistemului nervos central, dezvoltarea de produse biosimilare și de produse cu valoare adăugată. Cu experiența sa larg recunoscută în domeniul chimiei steroizilor, Gedeon Richter este un jucător important în domeniul sănătății femeii la nivel mondial.

Foto: Dumitru Anghelescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial