Evaluarea Națională 2017 la matematică. După ora 15 vor fi afișate rezultatele

Evaluarea Națională 2017 se apropie de final, mâine având loc ultima probă, cea la limba maternă. Elevii au trecut din nou prin emoții, însă proba la matematică nu le-a dat prea mari bătăi de cap.

Baremul și rezolvările complete ale subiectelor la matematică vor fi afișate după ora 15, pe siteul edu.ro ( http://www.subiecte.edu.ro/2017/evaluarenationala).

Elena Manuela David, profesoară de matematică la Colegiul Național 'Petru Rareș' din Suceava, apreciază că subiectele au fost ușoare, abordabile, conform programei școlare. Orice elev cu un coeficient de inteligență mediu, care a fost la orele de matematică, fără să fi urmat programe de meditații, ar fi putut să rezolve aproape toate subiectele. În aceste condiții, probabil că va fi foarte ușor de luat nota 5.

Au fost necesare elemente fundamentale de matematică – desenarea unui cub (cunoaștrea corpurilor în spațiu), probleme de calcul, cu probleme de calcul prescurtat sau prin calcul direct, determinarea a 2 numere știind media aritmetică și raportul lor, reprezentarea unei funcții de gradul întâi.

La subiectele de geometrie, s-au testat cunoștințe elementare de geometrie în plan și în spațiu, cunoașterea formulelor de calcul în figurile de geometrie plană

Punctul 2. b. a fost mai dificil puțin, elevii trebuind să facă dovada că știu noțiunea de coliniaritate a 3 puncte și să facă o justificare matematică. Pentru prima dată după multe vreme, cilindrul a revenit în subiectele de examen.

Foto: captura video

Citește și:

Subiecte ușoare la Evaluarea Națională 2017, proba la matematică. Uite cum s-au descurcat elevii. VIDEO

Emoții mari pentru părinții elevilor care au susținut astăzi prima probă a Evaluării Naționale 2017

Rezolvarea subiectelor la Evaluarea Națională 2017 de la proba de Limba și Literatura Română

Cum s-au descurcat elevii la Evaluarea Națională 2017, proba la Limba Română

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie