Evadările de weekend

MILANO – orașul care radiază stil

Două destinații de relaxare și shopping pentru un city break de weekend.

De ce să mergi

Vei găsi stil și sofisticare la fiecare colț de stradă în capitala mondială a modei

Magazine în care trebuie să intri

• Vizitează Il Quadrilatero della Moda (piața modei) pentru magazinele designerilor exclusiviști – nu uita că poți oricând să admiri vitrinele.
• Galleria Vittorio Emanuele II (o galerie de magazine din aproapierea Domului) prezintă o arhitectură absolut deosebită și în plus o expoziție a brandurilor de lux.
• Corso Como (numele magazinului este și adresa acestuia) combină shoppingul chic, galeriile și o cafenea.

Timp liber

Mergi neapărat la Catedrală, care este a treia din lume ca dimensiuni. Castello Sforzesco (construit în 1368) și Teatrul La Scala sunt monumente ce trebuie vizitate, însă poți cu ușurință să părășești orașul pentru o excursie de o zi la lacurile Garda, Maggiore sau Como aflate la mai puțin de o oră cu trenul.

Gastronomie

• Cel mai bine este să iei masa mai departe de zona centrală căci aici sunt prea multe restaurante cu prețuri piperate. Caută trattoriile de prin oraș, servirea este excelentă, iar mâncarea accesibilă.
• La Briciola (Via Solferino) este restaurantul unde se duc localnicii, care se mândrește cu personalul amabil și atmosfera caldă. Carpaccio (gătit, nu crud precum carpaccio de vită) merită neapărat o încercare.
• Paper Moon (Via Bagutta) nu se vrea a fi un restaurant, nici o pizzerie, ci ambele. Pizza cu ulei de trufe de aici este recunoscută drept cea mai bună din oraș.BERLIN – istorie și viață de noapte

De ce să mergi

Este încărcat de istorie și de modernitate și este considerat în momentul actual unul dintre cele mai cool orașe ale Europei

Magazine în care trebuie să intri

• RSVP (Mulackstrasse) ar putea ajuta la reinventarea caligrafiei cu instrumente de scris și penare stilate și foarfeci art deco.
• Vei găsi haine, produse proaspete și flori în fiecare sâmbătă în Piața Einterfeldt.

Timp liber

Nu rata Poarta Brandenburg, Reichstag-ul și Checkpoint Charlie. Fă-ți timp pentru o plimbare în Tiergarten, cel mai mare parc al orașului, odinioară terenul de vânătoare al prinților Prusiei.

KaDeWe (Tauentzienstrasse) este cel mai mare magazin universal al Europei plin cu toate soiurile de produse, și o secțiune alimentară imensă care merită, sigur, o vizită.

Gastronomie

• Storch (Wartburgstrasse) este specializat în mese copioase tradiționale nemțești. Fă rezervare dinainte dar nu te gândi că va fi ceva foaret ieftin.
• Pentru mâncare italiană de cea mai bună calitate, Der Goldener Hahn (Pucklerstrasse) este locul potrivit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta