Ești invitată la o nuntă. Cum te îmbraci?

rochie de seara

E sezonul nunţilor şi al evenimentelor speciale. Dress-codul ne impune câteva reguli de bază pe care, dacă vrem să le urmăm cu succes fără să dăm greş, mai întâi trebuie să le înţelegem. Aceste reguli sunt de fapt un melanj în care am introdus tot ceea ce este esenţial în stilul nostru vestimentar, în modul cum am vrea să fim văzuţi şi percepuţi, şi mai mult, capacitatea de a înţelege şi respecta însemnătatea evenimentului. Ești invitată la o nuntă. Cum te îmbraci?
Presupunând că nu eşti naşa ci doar o apropiată a mirilor sau a familiei, ţinuta aleasă trebuie să fie în tendinţele impuse de stilişti, dar alegerea ta înseamnă, în primul rând respect pentru miri, pentru importanţa şi seriozitatea momentului.

Ești invitată la o nuntă. Cum te îmbraci? Iată un NU hotărât

La orice nuntă vei fi invitată încearcă să eviţi să porţi culori care rivalizează cu rochia miresei: alb, ivoire, alb-lăptos, bej foarte deschis. Regula spune că aceste nuanţe sunt rezervate miresei, iar dacă tu îţi doreşti să ieşi atât de mult în evidenţă şi să atragi atenţia asupra ta, înseamnă că nu eşti foarte familiarizată cu dress-codul sugerat invitaţilor la nuntă.
Transparenţele şi croielile mult prea sofisticate pot face deliciul unei audienţe avizate în haute-couture. Însă nu întotdeauna sofisticat înseamnă şi comod, iar la nuntă nu stai doar o oră. Se presupune că vei fi alături de petrecăreţi aproape întreaga seară. Nu uita, tortul, cu acel fast din ce în ce mai orginal, se serveşte ultimul!
Şi pentru că vrei să te simţi bine, să te distrezi şi să radiezi întreaga noapte, ai grijă cu ce te încalţi. Nu strică să ai o pereche de pantofi de rezervă, cu un toc mai potrivit dansurilor specifice. Doar nu ai vrea să stai pe scaun pe durata întregului eveniment…
Paietele şi materialele încărcate cu broderii din pietre sau adaosuri de accesorii nu sunt neapărat un atribut al eleganţei.
Nu te stropi din cap până în picioare cu pudră plină de particule strălucitoare. Doar în cazul în care avem o ţinută cu un decolteu adânc, dar chic, putem încerca o mică tuşă discret translucidă pe piele.
Ţinutele mult prea strâmte pe corp nu sunt în topul comodităţii. Ţine cont că noaptea corpul tinde să reţină lichidele şi poate chiar îţi doreşti să guşti câte ceva din meniul oferit. Alege un stil diafan în locul ținutelor strâmt-cambrate.

foto: Shutterstock

Citește și:

Am aflat ce se va purta în 2019! Deschide galeria foto și admiră tendințele în modă ale anului viitor

Pantofii la care ar trebui să renunți imediat. Trendul care face furori, dar care îți poate pune sănătatea în pericol!

Îți place textura animal print? Uite cum poți purta cu stil hainele care au acest imprimeu

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda