Ești însărcinată? Iată 4 sfaturi pentru ca nașterea să nu fie un motiv de stres

Apariția celor două liniuțe de pe testul de sarcină reprezintă primul pas înspre întreaga aventură din următoarele nouă luni. Te încearcă o mulțime de sentimente, care se vor amplifica pe măsură ce sarcina avansează, iar acest lucru este cât se poate de normal. Dar stresul nu ar trebui să se numere printre aceste stări care te copleșesc și, de aceea, îți propunem patru moduri prin care să eviți asta.

Tu și medicul ginecolog sunteți în aceeași echipă

În ziua de astăzi ai de unde alege în materie de medici specialiști, indiferent de ramura medicală, iar ginecologia nu face deloc excepție. Însă, pe lângă performanțele medicale, contează enorm și felul în care te conectezi cu latura umană a specialistului, mai cu seamă atunci când acesta îți va urmări sarcina și va fi alături de tine atunci când îi vei da viață bebelușului tău. 

Adu-ți aminte că medicul ginecolog este menit să te ajute să treci cu ușurință prin toate provocările, așadar, caută acel medic pe care să-l simți aproape de tine. Atunci când te interesezi de medicii specialiști în ginecologie Bucuresti sau în alte orașe, nu te sfii să porți o discuție amănunțită cu fiecare medic pe care îl vei contacta.

Poți să naști așa cum simți tu că este mai bine

Nu este, în niciun caz, obligatoriu să urmezi aceeași cale pe care au mers prietenele tale atunci când au născut. Este perfect normal să ai propriile dorințe, principii și convingeri cu privire la acest moment unic și este dreptul tău să alegi așa cum dorești să faci asta. Documentează-te cu privire la diferitele moduri în care îți poate fi monitorizată sarcina, varietatea de pachete nastere sau felul în care îți poți aduce pe lume bebelușul și alege ceea ce simți că este mai bine pentru voi.

Ai grijă de suflet și de minte, nu doar de burtică!

Sigur că, odată ce primești vestea că urmează să ai un copil, sarcina devine prioritatea ta numărul unu, dar asta nu trebuie să te facă să uiți de tine. Nu uita că starea ta emoțională se va răsfrânge asupra felului în care decurge sarcina. Și cine nu și-ar dori o dezvoltare armonioasă a bebelușului atâta vreme cât este în burtică?

Creează-ți o rutină de îngrijire personală, ieși des în natură, nu renunța la activitățile care te relaxează și învață să spui „nu' atunci când simți nevoia. Vei vedea că, astfel, vei putea ține stresul la distanță și te vei putea bucura pe deplin de perioada sarcinii.

Nu uita de mișcare

Chiar dacă în perioada sarcinii efortul fizic intens este contraindicat, nu trebuie să renunți de tot la un stil de viață activ. Desigur, există și situații speciale, când medicul specialist recomandă evitarea oricărui efort, însă dacă nu te numeri printre aceste cazuri, este important să îți menții o rutină zilnică de mișcare. 

În acest sens, te poți înscrie la cursuri de yoga, pilates sau aerobic special create pentru femeile însărcinate, astfel încât să te asiguri că nu pui în pericol sănătatea ta sau a bebelușului tău. De asemenea, astfel de cursuri te vor ajuta în procesul nașterii, dar și în recuperarea post-partum.

Sarcina și nașterea sunt unice pentru fiecare viitoare mămică în parte. De aceea, este important să îți găsești propriile metode prin care să ții stresul departe, însă poți începe cu acești patru pași simpli. Ai grijă, deopotrivă, de burtică, de corp și de minte și totul va decurge exact așa cum îți vei dori.

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Nativia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial