Escapadă în Rhodos, Insula Trandafirilor

Cea mai mare insulă din arhipelagul Dodecanez, Rhodos este o adevărată oază de frumusețe, cu plaje albe înconjurate de dealuri acoperite de hibiscus și leandri, platouri nesfârșite de viță de vie și dafini, golfuri de un albastru-safir presărate cu stânci spectaculoase, la care se adaugă și o colecție vastă de bogății culturale.

Sunt o mulțime de locuri pe care merită să le descoperi în Rhodos, de la orașe-muzeu la cetăți antice, sate izolate în munți și până la plaje sălbatice, aici nu ai timp să te plictisești indiferent de dorințe sau pasiuni. Te poți aventura în drumeții în pitoreasca Vale a Fluturilor și spre cele 7 izvoare, să descoperi cele trei importante situri arheologice: Kamiros, Ialyssos și Lindos, sau să practici windsurfing în Prasonissi…

Orașe pline de monumente

Amestecul dintre vechi și nou îi dau capitalei Rodos un farmec aparte.  Te poți pierde printre obiective turistice odată ce ai pășit în orașul medieval ce face parte din patrimoniul UNESCO, fiind înconjurat de ziduri groase de apărare ce se întind până aproape de port. Vizitează aici Palatul Marilor Maeștri, construit de Cavalerii Ordinului Sfântul Ioan în secolul al XIV lea, Acropolele Rodosului ce cuprind ruinele unor clădiri publice, băi și cele ale Templului închinat Zeiței Athena Polias, dar și Muzeul de Arheologie, cu a sa colecție impresionantă de artefacte vechi de mii de ani. 

Lindos este locul unde vei face cunoștință cu Grecia autentică. Micul orășel alb se mândrește cu o atmosferă tradițională, fiind împărțit în străzi înguste și întortocheate brodate de hibiscus și smochini, ce șerpuiesc până la Acropolele Antice – unele dintre cele mai valoroase din Grecia. Situl se află în cel mai înalt punct, pe un deal luxuriant, la poalele căruia se întinde propriu zis orașul. 

Supranumit „Pompeii de Grecia', Kamiros este unul dintre cele mai importante orașe din Rhodos ce a fost fondat de dorieni, alături de Lindos și Ialyssos. Situl arheologic ascunde ruine vechi din secolul al III lea î.Hr., cu Agora Antică, Templul Atena și mai multe coloane dorice din marmură, ce au rezistat vremurilor.  

Minuni ale naturii

Rhodos este o insulă plină de bogății naturale. Ascunde numeroase plaje de top, unele dintre ele chiar sălbatice, dar și parcuri naturale, adevărate oaze de liniște. Una dintre cele mai spectaculoase atracții este Valea Fluturilor, un ecosistem unic format în jurul râului Pelekanos, în partea de vest a insulei Rhodos. Traseele pitorești sunt înțesate de mici cascade cristaline, izvoare ce șerpuiesc pe lângă conifere și pajiști unde să te oprești la relaxare. Petaloudes este cunoscut mai ales pentru spectacolul natural dat de fluturii din specia Quadripunctaria Poda ce invadează valea cu scopul de a se reproduce. 

Aflată în cel mai sudic punct al insulei Rhodos, Prasonissi este o limbă de nisip fin ce desparte Mediterana de Egee, fiind locul ideal unde poți înota în două mări, fie în partea liniștită, fie în cea mai agitată, în funcție de vânt. 

O altă bijuterie a insulei este Golful Anthony Quinn, unde se arcuiește ca o semilună, plaja albă din nisip fin unde au fost turnate mai multe secvențe din filmul „Tunurile din Navarone', cu îndrăgitul actor Quinn în rolul colonelului Andrea Stavros. Golful este înconjurat de stânci impozante și vegetație luxuriantă, iar apele sunt calme și colorate în nuanțe de verde-smarald. 

Tu stii sa faci dulceata de trandafiri? Vezi ce trandafiri de dulceata sunt buni!

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Rhodos – tarife de la  352 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09 si 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected].

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta