Emma Thompson și fiul ei adoptat s-au întâlnit într-un moment crucial din viața lor

Viața ne pune adesea multe obstacole în cale și doar cu trecerea timpului suntem capabili să vedem că, în realitate, soarta a conspirat în favoarea noastră. Actrița britanică Emma Thompson este dovada vie a acestui lucru. După ani de luptă cu FIV, ea a ajuns să adopte un adolescent refugiat.

Emma Thompson a crescut într-o familie de artiști, ambii părinți fiind actori. Așa că nu a fost o surpriză atunci când a decis să urmeze și ea calea actoriei. În timp ce studia literatura engleză la Universitatea Cambridge, a jucat în câteva piese de comedie, iar în 1987 a jucat primele roluri dramatice în serialul de televiziune Fortunes of War.

Datorită talentului său imens ca actriță și scenaristă, Emma s-a impus ca o vedetă de renume mondial. Dar abia în 1995 viața ei s-a schimbat complet, atât pe plan profesional, cât și personal. Actrița a scris și a jucat în filmul “Sense and Sensibility”, care nu numai că a primit mai multe premii, dar a și dus-o să-l întâlnească pe iubitul vieții ei, soțul ei Greg Wise.

Chiar dacă Emma și Greg erau destinați să fie împreună, totul s-a întâmplat într-un mod curios. Un prieten al lui Greg prezisese că acesta va întâlni iubirea vieții sale în film. Însă actorul a presupus că este vorba despre partenera sa Kate Winslet, deoarece credea că Emma era încă măritată și, în plus, era cu 7 ani mai în vârstă.

După o primă întâlnire dezastruoasă, Greg și Kate și-au dat seama că nu aveau nicio chimie. Mai târziu, însăși vedeta Titanicului a fost cea care i-a spus că mariajul Emmei s-a încheiat și că ar trebui să o invite în oraș.

Emma Thompson a suferit enorm atunci când prima ei căsătorie cu colegul actor Kenneth Branagh s-a destrămat după ce a descoperit multiplele aventuri ale acestuia. Ea își amintește această perioadă ca fiind una dintre cele mai dificile din viața ei. “Eram pe jumătate vie. Orice sentiment de a fi o persoană adorabilă sau demnă de urmat dispăruse complet”, a dezvăluit vedeta Nanny McPhee într-un interviu, scrie Bright Side.

După propria ei mărturisire, Greg a fost cel care a adunat bucățile sparte și a ajutat-o să-și reconstruiască iubirea de sine. După 8 ani, s-au căsătorit într-o ceremonie frumoasă în Scoția, în 2003.
După 27 de ani de relație, Emma și Greg au una dintre cele mai puternice căsnicii de la Hollywood, dar au trecut și prin câteva provocări de-a lungul timpului, cum ar fi problemele de fertilitate. Actrița suferise deja un avort spontan în timpul primei sale căsnicii și a mai avut unul în 1997. Cu ajutorul unui tratament de fertilizare in vitro, Emma a reușit să conceapă și să o nască pe fiica lor, Gaia, în 1999.

image-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Cuplul și-a dorit încă un copil și a urmat mai multe tratamente de fertilitate, toate eșuând. Potrivit sursei citată anterior, Emma Thompson a descris cât de greu a fost acest proces: “Ani de zile, am numărat copiii oamenilor pe stradă și am crezut că nu-mi voi reveni niciodată”. Cu toate acestea, cuplul nu și-a imaginat niciodată că va avea ocazia de a avea un alt copil.

Pe lângă faptul că este o actriță talentată, vedeta este și o femeie dedicată acțiunilor umanitare. Ea încearcă să facă din lume un loc mai bun, implicându-se în multiple cauze pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Tocmai datorită unui eveniment caritabil, viața i-a permis să devină din nou mamă. În 2003, actrița a organizat o petrecere de Crăciun la Refugee Council, o organizație care sprijină refugiații și solicitanții de azil.

La eveniment, ea l-a întâlnit pe Tindyebwa, un refugiat rwandez în vârstă de 16 ani, care a venit să-i mulțumească. După ce au schimbat câteva cuvinte, Thompson a fost mișcată de povestea sa sfâșietoare. Tânărul băiat își pierduse tatăl la vârsta de 9 ani și mai târziu a fost luat de lângă mama și surorile sale, care au fost presupuse moarte ceva mai târziu. Tindy a fost salvat și dus în Anglia.

În primele 5 nopți, Tindy a fost nevoit să doarmă pe străzile reci ale Londrei, până când a ajuns la Consiliul pentru Refugiați, căutând ceva cald de mâncare. Prima impresie a Emmei despre băiat a fost că era foarte singur și pierdut. Ea s-a oferit să îl ducă la casa familiei care îi oferise azil temporar și l-a invitat la cina din Ajunul Crăciunului la ea acasă.

În următoarele 6 luni, Emma și Tindy s-au văzut la plimbări lungi și au stat de vorbă. De asemenea, ea l-a ajutat să-și îmbunătățească pronunția în limba engleză. Băiatul devenise parte din familie, însoțindu-i pe Emma și Greg în vacanțe și petrecând weekendurile cu ei. Când a început să le spună “mama” și “tata”, era clar că devenise fiul lor.

Privind în urmă, Emma a mărturisit că, deși a fost devastator faptul că tratamentele de fertilitate nu au funcționat, mai târziu a fost recunoscătoare pentru asta. “Dacă aș fi avut [mai mulți], aș fi ratat acest act suplimentar de maternitate pe care l-am avut cu Tindy. Pentru că a existat spațiu în viața mea pentru el, și nu cred că ar fi existat spațiu dacă aș fi avut încă un copil mic în jur. Așa că sunt foarte recunoscătoare că FIV nu a funcționat, pentru că în fiecare zi sunt recunoscătoare pentru sosirea lui Tindy.”

Vedeta britanică și-a exprimat faptul că băiatul a adus multă bucurie în casa ei și i-a oferit o nouă perspectivă asupra vieții. Emma a subliniat, de asemenea, cât de mult a sprijinit-o Tindy și cât de mult o face să râdă în cele mai dificile momente, în ciuda faptului că el însuși are un trecut traumatizant.
Astăzi, Tindy este căsătorită și are o carieră în domeniul drepturilor omului. Cu toate acestea, este foarte apropiat de familia sa și își petrece aproape fiecare weekend cu ea. Emma și fiul ei adoptiv s-au întâlnit exact când aveau cea mai mare nevoie unul de celălalt și au completat piesa lipsă din viața lor.

Foto: Instagram/Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete