Efectul generozității asupra vieților noastre

Supraviețuim cu ce primim, trăim cu ce dăruim spunea Winston Churchill. Bunătatea are efecte pozitive asupra minții, trupului și sufletului celui care dă dovadă de generozitate, dar și celui care beneficiază de generozitatea cuiva. Actele de generozitate nu implică neapărat cheltuieli în plus și nu ar trebui privite astfel. Putem numi generozitate și gesturile imateriale, cum ar fi atunci când oferim încurajări unui prieten la nevoie. Știai că la fel că o dietă sănătoasă, exerciții fizice și longevitate, generozitatea îți poate crește durata de viață?

Un studiu din 2003 desfășurat la Universitatea din Michigan dezvăluie că efectele pozitive ale generozității includ îmbunătățirea sănătății mentale și fizice și sporirea longevității. Studiul a constat din monitorizarea a 2.700 de persoane în decurs de 10 ani, cercetătorii descoperind  că bărbații care au făcut voluntariat au avut rate de deces de 2,5 ori mai mici decât bărbații care nu au făcut-o. Generozitatea poate ajută la reducerea stresului, la susținerea sănătății fizice și la consolidarea sentimentului că ai un scop în viață. 

Artă de a fi generos se dezvoltă, așadar, și tot ce ai de făcut este să găsești motive de a dărui. 

Am crezut întotdeauna în puterea generozității – a dărui a devenit pentru mine un mod de viață și am încercat să trăiesc după acest standard, astfel am dezvoltat ,, de-a lungul timpului, contexte prin care oamenii să-și dorească să dăruiască fără motiv. Astfel a apărut Anyoli, a cărui menire este de a-i ajuta pe oameni să se conecteze și să își declare sentimentele. Așa am început să mă gândesc că în întreagă lume sunt persoane ce caută să dăruiască ceva unic. Chiar dacă darul perfect nu există, există metode prin care ceea ce dăruiești devine perfect. Și ce poate fi mai frumos și original decât să oferi o parte din sufletul tău alături de obiectul pe care îl alegi? În cazul Anyoli, obiectul fiind o bijuterie din materiale prețioase și semiprețioase, pe care o poți personaliza cu o fotografie, cu un filmuleț, cu text și, la răstimpuri, poți schimba materialele pe care le uploadezi. Am numit acest tip de bijuterie, bijuterie inteligența și cred că aici este viitorul oricărui dar – va avea o dimensiune personală și va fi animat de o emoție puternică.' – povestește Nadia Vișan, fondatoarea Anyoli, un brad inspirat și construit pe generozitate. 

Generozitatea, așa cum arată studiul de mai sus, poate fi dezvoltată prin atitudini mici, care, realizate repetat, te pot ajuta să devii…un dăruitor profesionist și care, desigur, ajunge să trăiască mult. 

O viață generoasă:

Începe cu a dărui din inimă. Dacă vrem cu adevărat să fim generoși, atunci trebuie să dăm doar pentru că vrem să dăm, nu pentru că avem motive ascunse și ne dorim ceva în schimb.

Accentuează conștiința fericirii. A fi generoși ne ajută să simțim compasiune față de ceilalți, ne dă un sentiment mai puternic de comunitate și de ne accentuează încrederea în sine. 

Ne ajută să fim recunoscători pentru ce avem. Când suntem recunoscători ne setam gândirea către a fi genero: dacă suntem capabili să apreciem tot ce avem, vom impărtăși acest mind-set cu cei din jur  și îi vom ajută să aprecieze mult mai intens viață.

Ne ajută să fim mai empatici. Observăm mai ușor lucrurile de care cei din jur au nevoie. 

Ne ajută să fim generoși cu noi înșine, fie că înseamnă că îți vei face cadou un set de cercei din aur inteligenți, fie că mergi la un spa sau îți lași timp să citești o carte bună.

Putem dărui orice: timp, atenție, recunoaștere, umor, sfaturi, sprijin. Important este să vedem că avem ce dărui, că, în esență, starea noastră naturală este aceea de a dărui, nu de a aștepta să ni se dea. În momentul în care începem să ne raportăm astfel la cei din jurul nostru, viețile ni se vor schimbă și vor deveni implicit mai bune.' – continuă Nadia Vișan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial