Echipa eJobs și-a făcut lista de rezoluții pentru un 2017 Happy la Job. Hai și tu!

ejobs

Află de ce sunt atât de importante rezoluțiile pentru nivelul de fericire și fă-ți propria listă, pornind de la planurile colegilor de la eJobs România.

Îceputul de an mereu pare cadrul perfect pentru a face schimbări în bine. Este o ocazie de a te reinventa, de a-ți da voie să visezi cu ochii deschiși la 12 luni de posibilități și oportunități. În același timp, poate fi și un bun moment pentru a-ți planifica următorii pași în carieră, pentru a analiza ce anume te face fericit la job și ce îți aduce neplăceri, pentru a vedea dacă nu cumva sunt alte locuri de muncă sau domenii care ți-ar aduce mai multă satisfacție. Pe scurt, începutul de an se potrivește foarte bine cu vechiul proverb, „cum îți așterni, așa dormi'.

Soluția eJobs pentru păstrarea rezoluțiilor

La eJobs România, am început cu câteva luni mai devreme să trasăm rezoluțiile pentru noul an, prin campania #HappylaJob, cu sloganul „Un demers pentru fericire-n Univers'. Dar, cum și fericirea este relativă și poate părea un obiectiv vag, noi am folosit o metodă utilă pentru păstrarea rezoluției și în 2017: am împărțit obiectivul în mai mulți pași ușor de realizat. Astfel, scopul de a ne spori fericirea la job s-a transformat în dezvoltarea celor cinci piloni principali:

  • Pasiunea
  • Onestitatea
  • Echilibrul
  • Impactul
  • Evoluția

După cum ne-au arătat rezultatele campaniei de anul trecut, este loc de mai multă fericire, așa că și în 2017 vom continua cu același obiectiv amplu, împărțit în mai mulți pași. Iar primul pas este să te ajutăm să îți concepi lista de rezoluții, într-un mod creativ, distractiv și ușor de pus în practică, printr-o serie de Rezoluții Happy, bune de ținut tot anul.

„Poate sună ciudat, dar mi-ar plăcea să îi facem pe oameni mai conștienți de importanța fericirii lor la locul de muncă. Este, până la urmă, locul în care petreci în jur de 8 ore pe zi. Ar fi bine să fii happy și la job, nu doar acasă', explică Laura Chiculiță, CMO eJobs România, referindu-se la obiectivul său profesional, pentru noul an.

Problema este că, în timp, în acele 12 luni promițătoare, uităm tot ce ne-am promis nouă înșine, ne luăm cu grijile cotidiene și rezoluțiile se pierd pe drum. Un studiu realizat pe 3.000 de persoane, la Universitatea din Bristol, în 2007, arăta că în jur de 88% dintre cei care își fac rezoluții la început de an nu se țin de ele. În același timp, un chestionar desfășurat la începutul anului 2017, realizat de Statistic Brain Research, cu peste 1.500 de intervievați, indica faptul că peste 50% renunțau la rezoluții după 6 luni.

Printre cele mai întâlnite rezoluții de an nou, pe care le vei găsi în majoritatea cazurilor, se numără: un stil de viață mai sănătos, decizii financiare mai bune, o îmbunătățire a traiului, mai mult timp împreună cu cei dragi, dobândirea unei noi abilități, găsirea dragostei și schimbarea locului de muncă. Unul dintre motivele pentru care aceste obiective, deși simple la prima vedere, nu sunt urmate, este pentru că sunt atât de cuprinzătoare și vagi în același timp.

Rezoluții în 2017 pentru echipa eJobs

Pentru colegii de la eJobs, planul de a-și crește nivelul de fericire are legătură doar cu ei înșiși. De la ei aflăm că fericirea devine ușor de pus în practică, dacă suntem atenți cu noi înșine, la nevoile personale, la modul în care ne conștientizăm propriile emoții și reacționăm la ele.

„Fericirea vine din echilibru, din timpul dedicat activităţilor care mă fac mulțumită de mine însămi. În 2016, am avut unul dintre cele mai frumoase proiecte pe plan personal. Cred că în 2017, putem să creştem frumos şi să învăţăm unii despre alţii prin joc. În fond, fericirea vine dintr-o abordare relaxată, din creativitate şi bucuria de a dărui', spune Steluța Năstase-Lupu, Content Writer și proaspătă mămică.

În ceea ce privește obiectivele pe plan personal, aspirațiile în echipa eJobs variază de la caz la caz. Avem câțiva colegi pasionați de gătit, cum ar fi Marian Becheanu, Analytics Manager, și Bogdan Badea, Head of Sales. Bogdan chiar și-ar dori să urmeze un curs de patiserie, în Franța. Majoritatea își dorește să călătorească mai mult, să învețe lucruri noi și să găsească mai mult timp pentru cei dragi.

„Mi-am propus ca anul acesta să merg de două ori pe lună acasă, pentru a petrece timp cu familia mea. Sper să și reușesc', este planul Ralucăi Gavrilă, Sales Support Analyst. „Încerc să fiu mai empatic și să ascult mai bine', spune și Liviu Florea, Content Writer.

Unii au planuri mărețe, cum ar fi Roxana Drăghici, Account Manager, care își dorește să scrie o carte de povești pentru copii, cu ilustrații făcute de fetița ei, sau Marius Costache, Developer, care se simte pregătit să își ducă hobby-ul la un nivel superior. „Încă de anul trecut mi-am reactivat un hobby pe care îl aveam de când eram copil, însă de care mă îndepărtasem din varii motive, anume pescuitul sportiv de agrement. Anul acesta, mi-aș dori să explorez și zona pescuitului sportiv de competiție', explică el.

Citește continuarea pe www.cariera.ejobs.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera