Două noi case Hope and Homes for Children au fost cofinanțate și mobilate de JYSK

24 de copii cu nevoi speciale severe vor fi curând mutați în cele două case familiale deschise de Hope and Homes for Children în Bistrița-Năsăud, din cele 3 necesare închiderii definitive a Centrului de Plasament de tip Familial pentru copiii cu Dizabilități Bistrița. Toate cele 3 case sunt ridicate cu cofinanțare JYSK România și, de asemenea, sunt complet mobilate și utilate cu susținerea companiei. 

Odată cu închiderea Centrului de Plasament de tip Familial pentru copiii cu Dizabilități Bistrița se finalizează procesul de dezinstituționalizare din județ. Este ultimul centru de plasament din Bistrița-Năsăud, iar pentru închiderea lui sunt necesare 3 case. Cele două case finalizate la începutul anului 2022 se află în localitățile Viișoara și Unirea, iar ce-a de-a treia, o locuință de tip protejat pentru tinerii cu nevoi speciale, se află în construcție. 

JYSK România susține intervențiile Hope and Homes for Children și reforma sistemului de protecție a copilului de peste 5 ani, asigurând în această perioadă mobilarea și dotarea completă a 19 case de tip familial și 3 apartamente familiale la nivel național. Dintre acestea, 6 case familiale se află în Bistrița-Năsăud și au devenit un mediu cald și primitor, apropiat de Acasă, pentru peste 70 de copii.

„Încă de la începutul colaborării noastre cu Hope and Homes for Children România, a contat foarte mult să găsim un partener credibil, organizat și cu o viziune bine definită. În Hope and Homes for Children am găsit numeroase motive pentru a dezvolta această relație care, iată, durează de 5 ani, perioadă în care JYSK a mobilat 19 case de tip familial și 3 apartamente familiale. Obiectivul Fundației este foarte clar și ușor de înțeles, și anume închiderea tuturor orfelinatelor din România până în anul 2027 și construirea de case de tip familial, similare ca aspect și funcționalitate cu casele familiilor tipice. Este foarte important faptul că aceste case sunt integrate în comunitate: sunt construite în zone rezidențiale, unde copiii au vecini, interacționează cu alți copii din comunitate și învață să trăiască asemenea unei familii. La Bistrița-Năsăud, întâmplător, a fost construită și prima casă mobilată cu produse JYSK în urmă cu 5 ani. Acum, implicarea JYSK a fost mai mare decât la casele precedente, în sensul că de această dată casele nu sunt doar mobilate de JYSK, ci și cofinanțate.', spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.  

Casele familiale construite de Hope and Homes for Children sunt o alternativă de locuire pentru copiii și tinerii din centrele de plasament, odată cu închiderea definitivă a acestora. Terenul pentru fiecare casă a fost achiziționat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar casele, pe măsură ce au fost finalizate, au fost donate și au intrat în patrimoniul autorităților locale. 

„Ca să îngrijești un copil, ai nevoie de timp. Nu e ceva ce poți face de pe azi pe mâine. Ca să îngrijești mulți copii, ai nevoie de mult timp. Cu răbdare, migală și atenție. E ceea ce am făcut împreună cu partenerii noștri la Bistrița. Pentru că proiectele mari cer timp și dedicație. Chiar dacă se schimbă (și nu neapărat în bine) lumea din jurul nostru, chiar dacă lucrăm într-un mediu mai instabil decât oricând, mergem înainte și facem bine, spunem noi, lucrurile pe care le facem. Schimbăm în bine viețile copiilor pe care avem onoarea să-i sprijinim.' declară Ștefan Dărăbuș, Director Global de Programe, Hope and Homes for Children

AICI puteți urmări turul casei cu numărul 118 din Bistrița-Năsăud, gazde Alexandra Ungureanu și Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria, în cadrul unei transmisii Live ce a avut loc recent.

Cea mai recentă campanie Hope and Homes for Children trage un semnal de alarmă cu privire la numărul încă mare de copii, 3810, care trăiesc în 141 de centre de plasament, în România. Spune și tu #SuntAici și vezi mesajul-manifest al campaniei, aici

Despre JYSK România

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Grupul desfășoară operațiuni în peste 50 de țări și numără un total peste 26.500 de angajați și peste 3000 de magazine. 

JYSK a inaugurat primul magazin pe data de 2 aprilie 1979 în Danemarca, în orașul Aarhus, al doilea cel mai mare din țară. 

Retailerul danez de mobilă și decorațiuni interioare comercializează o gamă variată de produse pentru casă și grădină. Sub deviza “Sleeping and Living”, magazinele JYSK oferă tot ce este necesar în casă pentru viața de zi cu zi, de la mobilier de interior și de grădină, până la lenjerii de pat, perne, obiecte decorative și de iluminat. 

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 112 magazine în România. 

Compania JYSK este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,8 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 4,4 miliarde euro.

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până la finalul anului 2021, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 63 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. 

Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case familiale, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 116 case si 8 apartamente familiale, cu 6.747 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1800 au fost reintegrați în familia naturală sau extinsă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial