Dormitorul perfect: idei și inspirație pentru relaxare și odihnă

   Imaginează-ți cum începi să-ți privești dormitorul ca pe cel mai frumos loc din lume. Un loc în care să te simți extraordinar. Să simți că plutești. Ce senzație ai? Ce părere ai despre acest gând? Ți-ar plăcea să-ți amenajezi dormitorul încât să te simți fabulos în fiecare moment? Într-un mod care să se potrivească stilului și personalității tale?

                  Dormitorul este cea mai importantă cameră din casa noastră. Este spațiul în care ne relaxăm și ne refacem energia, unde petrecem timpul cu cei dragi și, cel mai important, unde ne odihnim și ne încărcăm bateriile pentru ziua următoare. 

         Amenajarea dormitorului poate fi o sarcină dificilă, dar cu un pic de planificare și inspirație, poți crea un spațiu perfect pentru somn și relaxare.

         Iată câteva idei care îți pot fi de folos dacă vrei să-ți amenajezi dormitorul. 

  • Planifică spațiul disponibil. Este primul pas dacă ți-ai propus să schimbi aspectul spațiului tău de odihnă. Este necesar să măsori camera pe toate laturile, pentru a determina dimensiunea patului și a celorlalte piese de mobilier. Începe cu patul, pentru că este cel mai important. După acesta, vei putea planifica spațiile rămase pentru comodă, dulap, noptiere, fotoliu etc. 

La acest pas ia în calcul și modul în care vor fi plasate în cameră astfel încât să nu te încurce și să-ți lase destul spațiu pentru deplasare. 

  • Alegerea paletei de culori care poate avea un impact semnificativ asupra modului în care ne simțim în dormitor. Culorile ce oferă o luminozitate foarte puternică și intensă pot fi stimulante, iar acest fapt nu te ajută foarte tare atunci când încerci să te odihnești. Culorile calde și neutre, în schimb, creează acea stare de relaxare de care ai nevoie pentru un somn de calitate. 
  • Elementele de iluminat sunt foarte importante. Poți opta pentru acelea ce au un control de temperatură, pentru că o poți regla în funcție de necesități. Esențial este ca seara, când nu există lumină naturală, să poți folosi acea sursă care emană o lumină caldă. Care să-ți ofere acel sentiment de cozy. 
  • Patul trebuie să fie confortabil. Este cel mai important element din dormitor, pe care îl poți așeza atât pe mijlocul camerei, cât și lipit de un perete pentru economisirea spațiului. 

Îmbracă-l în lenjerii de pat de calitate, perne cât mai multe pentru confort sporit și cuverturi de pat deosebite care să te binedispună doar la simpla privire. Pe patulmeu.ro poți găsi acele așternuturi de care ai nevoie, la prețuri foarte bune. 

  • Adaugă elemente decorative pentru o notă suplimentară de stil și personalitate. Poate fi un tablou sau două în aceleași tonuri cu elementele prezente în dormitor, plante care să purifice aerul, precum iasomia sau aloe vera. Poți plasa boluri speciale pentru lumânări pe măsuță, comodă sau noptieră. 

Asigură-te că elementele decorative se încadrează în paleta de culori și stilul general al camerei.

  • Plasează un balansoar dacă spațiul îți permite. Poate fi atât de plăcut să te relaxezi citind lectura preferată sau meditând la ce s-a întâmplat peste zi în timp ce privești pe fereastră. 
  • Un lampadar vintage poate schimba aspectul dormitorului. Alege unul de înălțime medie care să fie un plus de lumină sau sursa principală de lumină. În acest caz este posibil să ai nevoie de două lampadare pentru iluminarea suficientă. 
  • Alege un covor diferit. Optează pentru un model care să inspire. Există nenumărate modele disponibile pe piață din care poți alege. 

      În concluzie, amenajarea unui dormitor poate fi o sarcină plăcută și interesantă dacă ții cont de toate aceste recomandări. 

        Un dormitor bine amenajat te ajută să îți încarci bateriile pentru o nouă zi plină de energie și vitalitate.

    Transformă-ți dormitorul în cel mai frumos spațiu din casă! Din lume! Cel mai frumos pentru tine și atât! 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial