Doliu în lumea muzicii populare – tată și fiică, răpuși de Covid-19

Întreaga lume a muzicii populare este în doliu. După vestea pierderii unuia dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică populară de la noi, Petrică Moise, a venit și cea a decesului fiicei sale mai mici, Lia. S-a întâmplat în dimineața zilei de 13 octombrie.

Petrica MoiseLa începutul lunii octombrie, Petrică Moise își pierdea viața, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Avea 74 de ani și fusese internat din cauza infecției cu virusul SARS-CoV 2. În același spital se afla fiica sa, Lia Moise, internată din același motiv. Cei doi locuiau împreună, erau nevaccinați. Infecția noua tulpină a Covid-19 a necesitat internarea, pentru că plămânii erau afectați. La mai puțin de 2 săptămâni de la decesul tatălui său, și Lia Moise a pierdut lupta cu boala.

Lia Moise, „doamna romanțelor'

Lia Moise îi călcase pe urme tatălui și era o apreciată interpretă de romanțe, mai ales în zona Banatului, de unde erau cei doi. De altfel,  tatăl și fiica obișnuiau să cânte și împreună. După aflarea veștii despre pierderea tatălui, starea de sănătate a Liei Moise s-a înrăutățit.

Ansamblul Profesionist Banatul scria, la aflarea veștii pierderii marelui interpret:

„Ansamblul Profesonist Banatul își ia, cu nesfârșită tristețe, rămas bun pentru eternitate de la Petrică Moise, artist și prieten a cărui amintire va rămâne neștearsă, luminoasă și caldă în inimile colegilor de breaslă și ale tuturor celor ce i-au iubit muzica. Întreg Banatul folcloric și cultura română însăși sunt profund îndoliate de moartea unuia dintre cei mai mari artiști ai săi, înălțat către Ceruri la vârsta de 74 de ani.

Petrică Moise rămâne o legendă a Banatului, nu doar ca o mare voce a muzicii populare, ci și ca un inegalabil creator, cântecele sale fiind preluate și interpretate de mulți dintre cei care îi urmează pe scena folclorului, un generos sculptor de voci și de oameni, un prieten loial al Ansamblului Banatul.'

Citește și: Iulian Vrabete, despre sistemul medical românesc

Foto: Facebook/Youtube

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete