Digitalizare prin granturi IMM în România – cum te poți califica pentru o finanțare în nord-vestul țării

Granturile IMM pentru digitalizarea microîntreprinderilor, a firmelor mici și mijlocii sunt accesibile în România prin proiectele oferite de guvern. Anumite finanțări sunt dedicate părții de nord-vest a României, iar companiile cu maxim 250 de angajați pot opta pentru un asemenea ajutor bănesc. 

În rândurile ce urmează poți descoperi câteva informații despre ce presupun aceste granturi IMM dedicate digitalizării companiilor și care sunt condițiile de accesare.

Află care sunt criteriile de eligibilitate pentru a obține schemă de ajutor în vederea digitalizarii firmei pe care o deții.

  • Calificare în funcție de numărul de angajați

Granturile IMM pentru regiunea de nord-vest a României sunt accesibile celor care au afaceri în această parte a țării și care vor să le digitalizeze. O astfel de finanțare, propusă de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este dedicată companiilor cu maximum 250 de angajați. 

Alocația oferită începe de la 10.000 de euro și poate ajunge până la 100.000 de euro, în funcție de proiectul prezentat. Scopul este unul clar în această direcție, și anumite, adoptarea măsurilor de digitalizare și implementarea acestora în punctele cheie ale firmei. Despre IMM-uri și granturi poți afla mai multe detalii accesând Pluxee.ro unde sunt detaliate condițiile de participare, printre alte informații importante.

  • Suport pentru digitalizare în anumite orașe ale României

Peste 16,7 milioane de euro este bugetul alocat pentru digitalizarea firmelor înregistrate în nord-vestul României. Printre județele țintă se numără Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Bihor și Sălaj. Această finanțare nerambursabilă este oferită firmelor constituite conform legii nr. 31/1990 și care au nu mai mult de 250 de angajați, în cazul întreprinderilor mijlocii, cu cifra de afaceri netă anuală de până la 50 de milioane de euro. Dacă astfel de criterii sunt îndeplinite, grantul IMM poate fi acordat cu ușurință. 

  • Tipuri de investiții pentru care sunt acordate finanțările nerambursabile

Digitalizarea companiilor este unul dintre cele mai importante proiecte ale guvernului României, iar granturile IMM pentru regiunea de nord-vest a țării pot fi accesate pentru:

  • achiziția de echipamente IT și comunicare,
  • optimizarea proceselor și resurselor de fabricare,
  • integrarea soluțiilor digitale,
  • implementarea de software și sisteme de monitorizare,
  • achiziționare de licențe, inteligență artificială etc.
  • Cine nu poate aplica pentru un grant IMM

Există anumite coduri CAEN ce sunt excluse de la schema de ajutor oferită de stat. De exemplu, cei care se ocupă cu creșterea animalelor, producția de lactate, consultanță în IT, realizare software sau intermediere monetară nu se califică pentru o finanțare nerambursabilă oferită prin programul de dezvoltare economică pentru regiunea de nord-vest a României.

  • Susținere pentru comerțul electronic

Și antreprenorii care își desfășoară afacerile în mediul online și mai exact în comerțul electronic, așa cum este definită această activitate, se pot califica pentru granturi IMM oferite în regiunea nord-vest a României. Finanțarea se poate direcționa către achiziția de echipamente și tehnologii de top care să susțină afacerea respectivă spre dezvoltare economică.

Așadar, dacă firma ta se regăsește în partea de nord-vest a României și vrei să beneficiezi de o finanțare nerambursabilă, un grant IMM ar putea fi soluția optimă pentru tine. Condițiile de calificare sunt oferite de guvernul României, însă este recomandat să ai la îndemână ajutor de specialitate pentru a preîntâmpina eventualele dificultăți.

Sursă foto: Shutterstock.com

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial