Dificultăți de sănătate ale câinelui? Iată soluțiile

Află care sunt cele mai des întâlnite probleme sau afecțiuni de sănătate canină, în țara noastră

Din păcate, afecțiunile, bolilele și durerea sunt o parte a acestei vieți. Și chiar dacă problemele de sănătate ne consumă azi atât de mult din timpul, energia sau banii noștri, parcă nu ne-am dori ca aceste dificultăți să fie întâlnite și în rândul animalelor noastre de companie. Totuși, câinii prezintă o serie de afecțiuni comune, frecvent dezbătute, pentru care exista solutii sau tratamente. 

Descoperă acum medicamentele potrivite în farmacia veterinară online PetMax!

Însă înainte de a ne îndrepta către un magazinul cu medicamente pentru animale, este bine să parcurgem lista din acest material. Aceste lucruri îți pot fi folositoare în orice etapă a vieții și te pot ajuta să abordezi problema bolilor sau afecțiunilor, cu o atitudine potrivită – indiferent dacă ai avut dintotdeaun animale de casa sau abia acum ai primul tau caine.

  • Tulburările digestive  

Care sunt simptomele pe care câinele le poate afișa? Foarte adesea, acestea se aseamănă cu stările prin care chiar și tu treci atunci când te doare burta. Semnele tulburărilor digestive (gastroenterită) includ:

– Diaree

– Dureri stomacale

– Vărsături (vomă)

– Lipsa poftei de mâncare

– Oboseală sau letargie

– Febră

Acestea sunt simptome foarte frecvente, deoarece poate fi cauzate de mai multe motive – din interiorul sau exteriorul stomacului. Uneori, tulburarile digestive apar din cauza unei mâncări proaste (sau a excesului) sau a unei reacții alergice, dar în alte cazuri poate fi mai gravă, semnalizand o serie de boli mai grave –  paraziți, blocaje intestinale, ulcere sau tumori. Adesea, chiar și insolația, stresul, problemele hepatice, renale, hormonale, cerebrale sau cancerul pot să aducă aceste simptome.

  • Cataracta

O afectiune frecventa, mai ales la câinii seniori. Aceasta poate afecta profund modul în care câinii văd. Însă nu doar vârsta înaintată va produce aceste probleme la nivelul ochiului – adesea, cataracta apare după ce ochiul a trecut printr-un traumatism sau o boală. Cataracta la câini este întâlnită și la nou-născuți sau în primele câteva săptămâni de viață.

  • Artrita

Des întâlnită la câinii în varsta, aceasta poate să afecteze chiar și 1 din 5 animale. Câinele se ridica mai încet (mai ales dimineața sau cand este frig) și este mai inactiv. Exercițiile fizice, controlul greutății și medicamentele antiartritice pot ajuta patrupedul să treacă de durerea artritei.

  • Infectiile la urechi

Dacă prietenul tău necuvântător petrece mult timp afara, infectiile nu vor întârzia! Praful, mizeria și obiectele străine din natură pot sa se așeze în urechea câinelui, iritând-o și infectând-o mai apoi. Cel mai bun indicator al acestei probleme? Vezi cum câinele se lovește cu labuta peste urechea dureroasa.

Picăturile pentru urechi cu antibiotice pot fi utile  pentru a combate infecția. Curățarea urechilor câinelui, in mod constant, poate fi o metodă bună de prevenție.

  • Puricii si capusele

Puricii sunt un alt dușman cu care aproape fiecare câine se va confrunta, pe parcursul existenței sale. Micii paraziti pot fi inlaturati destul de ușor cu medicamentele sau dispozitivele potrivite. Astăzi, exista o serie completa de produse potrivite în farmaciile veterinare. Căpușele reprezintă însă o problemă mult mai gravă – pot cauza afecțiuni grave de sănătate câinelui tău, inclusiv otrăvirea sângelui și chiar moartea.

În concluzie, să nu uităm că și alte afectiuni pot afecta animale de companie – parazitii interni, fracturile de oase, obezitatea și chiar cancerul. Doar înțelegându-le și diagnosticându-le corect le putem preveni sau trata corect!

Sursa foto: unsplash.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial