Dieta de slăbit Ikanos: cât este de sustenabilă?

Dacă citești articolul acesta acum înseamnă că, probabil, ești în căutarea unui program de slăbit. Mai exact, probabil te gândești să începi programul Ikanos dar vrei să te asiguri că este potrivit pentru tine.

Cu atât mai mult, probabil ai mai încercat și alte diete în trecut, și ori te-ai reîngrășat ori nu ai reușit să te ții de ele. Am citit recent un studiu care spune că un om începe, în medie, 126 de diete pe parcursul vieții.

Cu cât ții mai multe diete, cu atât mai mult timp, bani și energie investești sau… irosești.

Dietele restrictive nu funcționează, iar asta este dovedit științific. Deci, este Ikanos diferit, este o dietă sustenabilă?

Ce este Ikanos?

Ikanos este un program digital oferit de o companie de e-health din Timișoara. Programul este conceput să ajute oamenii să ducă o viață mai sănătoasă, să trăiască mai mult și să fie mai fericiți. Folosește o combinație de nutriție, psihologie, tehnologie și empatie prin echipa de coachi în nutriție pentru ca cei care parcurg programul să poată ajunge la obiectivele lor personale legate de greutate, sănătate și wellness.

Păreri despre Ikanos 

Am citit și am auzit vorbind despre Ikanos și persoane publice cum ar fi Ioana Ginghina sau Georgiana Saizescu. Dintre cunoștințele mele 2 medici au făcut deja programul lor. Fiecare este încântat de ce le oferă Ikanos, de la flexibilitatea dietei, la empatia coachilor, la structura programului sau la discreția participării în program.

Programul Ikanos

Programul este conceput să ajute participanții să înțeleagă mai bine relația pe care o au cu mâncarea și cu emoțiile care îi determină să mănânce prea mult, să fie mai atenți la obiceiurile lor zilnice și să le ofere cunoștințele și sprijinul necesar pentru a face schimbări sustenabile pe viață.

Câteva dintre caracteristicile programului care facilitează schimbările de obiceiuri ar fi:

  • Jurnal zilnic 
  • Lecții zilnice interactive
  • Coaching individual sau la nivel de grup (pentru participanții în #ikanos10 challenge)
  • Program de exerciții zilnice stil HIIT

Ikanos nu etichetează mâncarea ca mâncare rea sau mâncare bună și nu elimină nici un aliment din dieta ta. În schimb, te ajută să faci alegerile mai bune pentru tine și stilul tău de viață în mod informat.

Principiu din spatele dietei Ikanos pleacă de la farfuria ideală care ar trebui să aibă o distribuție potrivită a macronutrienților. Apoi, fiecare tip de macronutrient este împărțit în funcție de densitatea calorică a alimentelor. 

Lecțiile zilnice

Ikanos oferă lecții zilnice, de 4-5 minute care sunt interesante, amuzante și ușor de urmat. O bună parte din ele sunt interactive, așa că răspunzând la întrebări afli felul în care funcționezi în relație cu mâncarea, mișcarea, hidratarea, somnul, stresul, etc și descoperi unelte practice pe care le poți folosi pentru a depăși mâncatul emoțional, frica de eșec, sedentarismul, etc.

Scopul lecțiilor este să îți ofere o perspectivă clară, dovedită științific asupra a tot ce înseamnă dietă, slăbit, mâncat sănătos, mișcare, sport, somn, mentalitate de succes, stres, emoții, etc.

Coachingul individual

De la începutul programului vei avea la dispoziție un coach în nutriție din echipa Ikanos, dedicat ție. În primele zile se va prezenta, și vei afla cum te poate ajuta. Pe lângă cunoștințele pe care le au, cei din echipa de coaching sunt niște oameni extraordinari, empatia fiind probabil cea mai definitorie caracteristică. Oricând ai nevoie de ajutor, sau ai o întrebare vei primi răspunsul aproape instant, și niciodată mai târziu de a doua zi dimineață.  

Program de exerciții Ikanos

Indiferent dacă faci deja sport sau te gândești că ai vrea să începi un program de exerciții, programarea exercițiilor zilnice din cadrul platformei Ikanos îți este potrivită. Dacă ai un loc de doi metri pătrați, 20-30 minute pe zi și zâmbetul pe buze este suficient să începi.

Prin natura programului, abordarea este progresivă, astfel că la început este mai ușor, și pe măsură ce îți crește anduranța și forța, crește și intensitatea exercițiilor.

Prețul programelor Ikanos

Ikanos oferă în prezent două programe, unul de 15 săptămâni numit simplu, Ikanos și altul de 10 săptămâni, sub formă de challenge cu premii, numit #ikanos10 challenge.

Ikanos costă 240 ron pe lună, timp de 3 luni.

#ikanos10 challenge costă 700 ron și constă în 10 săptămâni de program cu 5 reguli zilnice de urmat:

  • Urmezi dieta configurată de Ikanos pentru tine în fiecare zi
  • Mergi 10000 pași
  • Faci un antrenament pe zi (orice vrei tu sau antrenamentul Ikanos)
  • Bei 10 pahare cu apă
  • Citești 10 pagini pe zi

La finalul celor 10 săptămâni cea mai bună transformare fizică și/sau mentală va fi declarată câștigătoare și va primi premiul cel mare.

Părerea generală despre programul Ikanos

Ikanos are multe avantaje. Sistemul de coaching este extrem de util celor ce își doresc să poată vorbi 7 zile din 7 cu cineva care îi înțelege și vor să se asigure că tot ceea ce fac este în direcția bună. Jurnalul din program este util persoanelor care au nevoie de sprijin în a se responsabiliza, iar programul este ca o busolă în mâna celui ce vrea să navigheze cu precizie în apele dietelor și ale slăbitului. 

Cu toate că la baza programului este o dietă, aceasta are avantajul de a nu fi restrictivă. Poți profita de timpul în program să afli cum poți mânca în mod sustenabil orice îți dorești astfel încât să slăbești fără să te mai îngrași. Odată parcurs programul, modul în care privești mâncarea, emoțiile, dietele, se schimbă fundamental. 

Parcurgând programul cu consecvență te poți aștepta să pierzi sustenabil până la 1% din greutatea ta în fiecare săptămână. Asta în timp ce te bucuri de o bucată de prăjitură, de un pahar cu vin sau o felie de pizza cu prietenii sau familia.

Considerând toate aceste aspecte, Ikanos este abordarea sustenabilă a slăbitului. Este surprinzător cât de mult contează toate componentele programului în formula slăbitului cu succes!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial