Dicționar de poker: termeni și expresii uzuale

Pokerul este un joc distractiv, dar în același timp și destul de complex. Iar pentru a-l cunoaște în profunzime este bine să cunoști termeni de specialitate, în așa fel încât să îl stăpânești cât mai bine și să-ți crești șansele să stai mai mult la masă.

Cele mai întâlnite expresii din lumea pokerului:

All-in – Este una dintre cele mai cunoscute expresii din poker, care a intrat ulterior și în folclorul popular și se referă la situația în care un jucător mizează toate fisele pe care le are la momentul respectiv pe o singură mână. În viața de zi, sensul expresiei reflectă momentul în care te dedici sută la sută unei cauze.

Add-on – Unele turnee permit ca într-un anumit moment să poți achiziționa jetoane suplimentare. Cu ajutorul unui Add-on îți poți mări numărul de fise și crește șansele de câștig. Astfel de momente marchează în mod obișnuit finalul perioadei în care poți face rebuy.

Bankroll – Reprezintă suma de bani pe care un jucător o are destinată pentru jocurile de poker. Gestionarea bankroll-ului este un element cheie în cariera unui jucător de poker.

Bad Beat – Această expresie este folosită în momentul în care pierzi cu o mână foarte bună sau într-o situație în care aveai o mulțime de șanse să câștigi mâna. Mâinile de acest gen sunt foarte spectaculoase și ridică și mai mult nivelul de adrenalină de la masa de poker.

Buy-in – Reprezintă echivalentul taxei de participare la un turneu sau la o partidă de poker. După ce achiți această sumă, poți lua parte la evenimentul respectiv. La operatorii online, sunt turnee care au chiar și buy-in de câțiva cenți sau freeroll.

Drawing Hand – O mână cu potențial de a se transforma în chintă / culoare / chintă de culoare, însă este incompletă. Astfel, este nevoie de o carte sau chiar două (turn, river) pentru a se încheia.

Nimeni nu vrea să fie fish-ul de la masă

Fish – Nimănui nu îi place să fie “fish-ul” de la masă. Expresia îl reprezintă pe cel mai slab jucător de la masă. Cel care joacă haotic, care stăpânește cu greu regulile, care blufează când nu este cazul și care nu are o strategie potrivită. Orice jucător profesionist încearcă să depisteze cât mai repede fish-ul de la masă. Se spune că dacă nu știi cine este fish-ul de la masă, înseamnă că tu ești acela.

Fold – Prin această acțiune un jucător renunță la mâna respectivă și părăsește jocul în acea rundă. Această acțiune este făcută în momentul în care un jucător nu are speranțe că poate forma o mână prin care să câștige potul respectiv.

Forced Bet – Este pariul obligatoriu din prima rundă a partidei în jocuri precum 7 Card Stud.

Heads-up – Momentul în care la masă rămân doar doi participanți și urmează să se stabilească învingătorul. De obicei, astfel de moment fac deliciul jocului de poker, având în vedere că orice greșeală poate fi fatală pentru cel care o comite. Sunt și turnee sau mese de heads-up, la care pot participa doar 2 jucători.

Poker Face – O altă expresie foarte cunoscută din jocul de poker. Un jucător care are o față de poker bună este unul foarte greu, dacă nu cumva chiar imposibil de „citit' atunci când are o mână monstru sau bluffează. A intrat în folclorul popular, astfel că această expresie face parte și din Oxford English Dictionary, dar este și un titlu de succes al celebrei Lady Gaga.

Poți evolua mult mai rapid cu ajutorul unui poker odds calculator

Poker odds calculator – Foarte mulți jucători folosesc instrumente ajutătoare așa cum este, de exemplu, poker odds calculator. Prin intermediul acestui tool jucătorii pot afla în orice moment ce șanse au în timpul jocului. Trebuie doar să încarci mâna ta, mâinile adversarilor și cărțile de pe masă. Calculatorul arată ulterior care este mutarea optimă. Un astfel de calculator poate fi folosit atât în timp ce joci online, dar și când dorești să vezi mâinile jucate deja pentru a-ți revizui jocul. 

Re-buy – Momentul în care un jucător poate să plătească din nou intrarea în joc (turneu sau masă cash). De regulă, se plătește aceeași sumă pentru re-buy și numărul de jetoane este identic cu cel primit la startul jocului.

Showdown – Momentul final al unei runde de poker. Toate pariurile au fost efectuate, iar jucătorii își arată cărțile. Câștigătorul potului este cel care are mâna cea mai bună.

Stack – Toate jetoanele pe care un jucător le are pe masă într-un anumit moment.
Steal the pot – Momentul în care un jucător face un pariu (fie cu carte bună, fie pe un draw, fie bluffează) atât de convingător, încât ceilalți jucători din mână se aruncă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial