Diagnosticul dur primit de Benone Sinulescu

Vestea pierderii lui Benone Sinulescu a luat foarte multă lume prin surprindere. Artistul a avut, de-a lungul timpului, mai multe probleme de sănătate. Însă firea lui optimistă a făcut să pară că poate trece peste toate greutățile.

Benone Sinulescu a încetat din viață pe 18 noiembrie, în urma unei pneumonii de aspirație. A fost găsit în locuința sa, fără suflare, de către soția lui. Artistul avea 84 de ani și trecuse în ultimii ani prin mai multe probleme de sănătate.

Contactată de către reporterii România TV, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta', medicul Beatrice Mahler, a explicat de ce această ultimă afecțiune nu putea fi tratată acasă. Pneumonia de aspirație, căci despre ea este vorba, a precizat managerul, este un diagnostic imposibil de gestionat fără asistență medicală de specialitate.

„Pneumonia de aspirație este o formă foarte severă de pneumonie în care o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistență important și cu risc de deces mare. Sunt forme de pneumonie de aspirație care se vindecă și forme care chiar dacă sunt internate nu reușesc să depășească acest moment', a precizat specialistul.

Starea de sănătate a lui Benone Sinulescu s-a agravat brusc

Tocmai de aceea, a continuat dr. Beatrice Mahler, „este foarte important ca intervenția să se facă promt în astfel de situaţii. Pneumoniile de aspirație pot fi întâlnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afecțiuni neurologice. Este o pneumonie care evoluează sever și șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu'.

Contactat telefonic de către Cătălin Măruță, pentru o declarație în emisiunea „La Măruță', fostul impresar al artistului, Ionuț Pavel, a dezvăluit că aceasta „a fost la spital la Arad, în weekend a început totul. În 4 zile nu a mai fost. Era un om ales de Dumnezeu, un prieten bun, un suflet bun.'

Benone SinulescuSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Citește și: Raluka: „Am stat non-stop în spital'

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri