Minivacanță de 1 Decembrie: Iată cine ar putea beneficia de o zi liberă în plus

Fiecare sfârșit de noiembrie înseamnă un motiv de bucurie pentru cei care lucrează. Zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie sunt zile libere legale, însă ministrul muncii și protecției sociale, Raluca Turcan a propus ca cei angajați la stat să aibă liber și luni, 29 noiembrie, astfel se face punte cu weekendul dinaintea zilelor legale.

Raluca Turcan a propus că ziua de 29 noiembrie să fie liberă pentru ca românii angajați la stat să se bucure de o minivacanță la început de iarnă. Decizia finală va fi luată în zilele ce vor urma. În România există 15 sărbători legale pe an, în care sunt angajații beneficiază de zile libere și se pot relaxa împreună cu cei dragi. În două săptămâni, aceștia vor avea două zile de sărbătoare, 30 noiembrie (Sf. Andrei) și 1 Decembrie (Ziua Națională).

Anul acesta zilele acestea pică marți, respectiv miercuri, iar Raluca Turcan vrea să declare și ziua de 29 noiembrie liberă, astfel încât bugetarii să se bucure de o minivacanță în perioada 27 noiembrie-1 Decembrie.

„Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare', se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii, potrivit redacția.ro.

Momentan, această propunere urmează să fie analizată de minister, iar când cazul în care se ia o decizie, aceasta va fi comunicată cetățenilor prin intermediul canalelor oficiale ale autorităților.

Din nefericire, anul acesta nu vor mai fi zilele libere legale în cursul săptămânii, deoarece prima și a doua zi de Crăciun pică în weekend. De asemenea, primele zile din anul 2022 vor pica sâmbătă și duminică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri