Detalii de care să țineti cont atunci când doriți să achiziționați un înălțător WC de calitate

Înălțătoarele pentru WC sunt dispozitive medicale destinate pacienților care au suferit traume fizice și celor care au trecut printr-o intervenție chirurgicală la nivelul articulației șoldului sau al genunchiului. De asemenea, înălțătoarele pentru WC sunt recomandate și persoanelor care poartă proteză de șold și cărora le este imposibil să se așeze pe vasele de toaletă care au înălțime normală. Înălțătoarele pentru WC sunt foarte utile și în situația persoanelor în vârstă care întâmpină dificultăți din punct de vedere al deplasării, al echilibrului sau al mobilității, pentru că le ușurează foarte mult ridicarea și așezarea pe vasul de toaletă.

Avantajele folosirii unui înălțător pentru vasul de toaletă

Datorită înălțătoarelor de WC, pacienții cu diverse probleme de mobilitate beneficiază de mai multă intimitate și de un grad mai mare de independență, având astfel posibilitatea menținerii unei igiene intime corespunzătoare. Înălțătoarele pentru toaletă sunt foarte ușor de montat, unele dintre ele putând să fie reglate și adaptate în funcție de caracteristicile sau înălțimea pacientului. Aceste dispozitive ortopedice sunt ușor de transportat și de depozitat, ceea ce înseamnă că utilizatorii le pot lua cu ei dacă este necesar. De asemenea, înălțătoarele de WC sunt ușor de curățat și de întreținut, putând fi folosite pentru perioade mari de timp.

Unul dintre avantajele unui înălțător WC poate să fie montat pe orice vas care are forma și dimensiunea întâlnită de obicei. În același timp, aceste dispozitive oferă siguranță datorită prinderii cu ajutorul clapelor de fixare speciale. Puteți alege dintre mai multe modele care să corespundă oricăror nevoi ale pacientului, atât celor cu diverse afecțiuni cât și celor care au trecut recent printr-o intervenție chirurgicală. Există mai multe dimensiuni disponibilie pentru înălțătoarele de WC, de 10, de 12 și de 14 cm. Pentru a va asigura că ați ales modelul și dimensiunea corectă, specialiștii vă recomandă să țineți cont de înălțimea persoanei care îl va utiliza atunci când achiziționați un înălțător de WC.  

Un alt avantaj al înălțătoarelor pentru WC este acela că micșorează unghiul în care se flexează membrele inferioare atunci când pacientul se așează și se ridică. Aceste dispozitive sunt utile inclusiv în situația persoanelor care suferă de coxartroză, precum și al celor care au trecut printr-o intervenție chirurgicală la nivelul șoldului. În situația în care optați pentru un înălțător de WC care dispune de brațe speciale, acestea au rolul de o oferi sprijin și susținere suplimentară utilizatorului atunci când trebuie să se ridice de pe toaletă. De asemenea, înălțătoarele de WC care au brațe scad semnificativ riscul ca pacientul să își piardă echilibrul.

Modele de înălțătoare WC și caracteristici ale acestora

înălțătorul de WC este un dispozitiv ortopedic pentru baie, ideal pentru persoanele care au nevoie de îngrijire la domiciliu, dar care poate să fie folosit și în unitățile spitalicești sau alte locații unde pacientul are nevoie. Înălțătoarele de WC sunt proiectate special pentru persoanele care suferă din cauza unor dizabilități permanente sau doar temporare, îmbunătățindu-le simțitor viața de zi cu zi.

Unele dintre modelele de înălțător de WC sunt dotate cu propriul capac, au cleme reglabile din plastic pentru o fixare sigură de vasul de toaletă și dispun de orificii în partea din față și în partea din spate (ușor accesibile, foarte utile pentru efectuarea igienei personale). Designul acestor dispozitive ortopedice pentru baie este unul special, care favorizează menținerea corpului într-o poziție corectă și care ajută la reducerea flexarii articulațiilor de la nivelul genunchilor sau al șodului. Înălțătoarele pentru WC sunt fabricate în așa fel încât să poată susține o greutate corporală suficient de mare a utilizatorului, unele modele suportând 120 de kg, iar altele chiar de până la 200 de kilograme.

Modelele de înălțătoare WC care sunt dotate cu mânere speciale au o structura inoxidabilă, din polipropilenă, și pot suporta o greutate de până la 185 de kilograme. Din punct de vedere al instalării înălțătoarelor de WC, primul pas este acela de a verifica stabilitatea toaletei pe care urmează să fie fixat. După ce ridicați colacul și capacul, înălțătorul se poziționează direct pe vasul de toaletă. Atunci când curățați inaltatorul de WC trebuie să folosiți apă și detergent, și nu substanțe care să conțină clor sau care să zgârie suprafața produsului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial