Destinații de vacanță care pot fi vizitate toamna

Ți-ai dori un city break de weekend care să includă relaxare, shopping și ceva puțin mai special decât destinațiile obișnuite? Aruncă o privire la destinațiile propuse de noi.

DUBROVNIK – bijuteria cu ziduri antice

destinații de vacanță de toamnă
Orașul Dubrovnik din Croația pare desprins direct din istorie și vei simți că aparține secolelor de mult apuse.

Magazine în care trebuie să intri

• Casa Croatica pentru vinuri autohtone, suveniruri și obiecte făcute manual de către localnici
• Algoritam este o librărie care vinde însă pe lângă cărți și măști venețiene deosebite la prețuri foate bune.

Timp liber

Plimbă-te pe străzile pavate din Stari Grad (Centrul Vechi al orașului) în căutare de magazine, biserici și cafenele sau fă o drumeție prin pădurile umbroase de pin către piscurile dealurilor Petka Mică sau Mare de unde vei avea o priveliște extraordinară a arhipelagului Dubrovnik. Merită și un drum romantic, pentru un apus superb, până la Porporela, Vechiul Port.

Gastronomie

• Vinăria Arsenal este stilată și la mare căuutare pentru cunoscători.
• Încearcă creveții și risotto-ul cu brânză albastră la faimosul restaurant Poklisar, din port.
• Restaurantul Sunset Lounge ce aparține hotelului Dubrovnik Palace oferă cea mai frumoasă locație pentru savurat cocktailuri. Happy hour-ul este între 16 și 18.

ISTANBUL – vibrant, exotic și plin de viață

Uriaș, fascinant, debordând de energie, aglomerat zi și noapte și uluitor de colorat, orașul este o adevărată stimulare a simțurilor și în mod sigur te va încânta.

Magazine în care trebuie să intri

• Nu rata Bazarul Egiptean sau Bazarul cu mirodenii din Istanbul și Cornul de Aur.
• Plimbă-te pe Bagdat Caddesi, cunoscută drept a treia cea mai grozavă „stradă pentru shopping' din lume.

destinații de vacanță de toamnă
Timp liber

Locurile pe care trebuie neapărat să le vizitezi sunt, printre altele: Moscheea Albastră, Topkapi Palace și Tezaurul Imperial. Oprește-te și prin bine-cunoscutele bazaruri iar, la căderea nopții, poți urmări faimoasele dansuri ale dervișilor rotitori, în fiecare duminică la Galata Mevlevihanesi. Și dacă ești în căutarea unei experiențe revigorante merită să încerci o baie turcească (hammam) la unul dintre vechile SPA-uri.

Gastronomie

• La Adem Baba pe Cornul de Aur poți servi pește de foarte bună calitate. Totuși ține cont că nu este permis consumul de alcool în acest restaurant.
• Kosebasi este localul mâncărurilor tradiționale turcești. Printre clienții fideli ai restaurantului se numără Sting și Jack Nicholson.

REYKJAVIK – albul magic al Islandei

Este atât de diferit de orice alt loc și totuși nu vei simți nici o clipă că te afli departe de casă.

Magazine în care trebuie să intri

• Fă o plimbare pe Laugavegur, principala „stradă pentru shopping' a orașului, și aprovizionează-te cu produsele islandeze naturale de îngrijire a pielii de la magazinul Blue Lagoon, iar apoi intră și în buticurile ce vând articole de îmbrăcăminte deosebite și bijuterii handmade unice.
• Încearcă și Skólavörðustígur, care a devenit recent un loc foarte căutat de către amatorii de shopping
• Dacă ți-ar plăcea să cumperi un „lopapeysa' – un pulover tradițional islandez din lână – îl vei găsi la mallul Kringlan.

Timp liber

Între 9 octombrie și 8 decembrie poți vizita Turnul Imagine Peace de pe o insulă din port. Turnul în formă de fântână a fost realizat de Yoko Ono drept far călăuzitor al păcii mondiale. Într-o noapte senină, fă o excursie cu autobuzul în afara orașului pentru a vedea Luminile Nordului. Priveliștea de dincolo de luminile capitalei este absolut fabuloasă, iar uriașele stânci negre înconjurate de o mare întunecată, îți va tăia răsuflarea.
destinații de vacanță de toamnă

Gastronomie

• Tapas Barinn are un meniu ce conține peste 70 de feluri de mâncare, inclusiv pufin cu afine și sos brennivin.
• Orange este un restaurant islandez/francez unde bucătarii experimentează gătitul cu nitrogen lichid și heliu iar experiența ta culinară aici, va fi una de neuitat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta