Despre viaţă, nuntă şi carieră cu Aylin Cadîr

Aylin Cadir (2)A crescut, la propriu şi la figurat, sub ochii noştri, evoluând sofisticată. Joacă rolul lui Maitreyi în spectacolul companiei de teatru DAYA şi,  recent, a lansat un nou single: «10 Feet Tall».

Dacă n-ar fi fost trupa Pops…

M-a ajutat extraordinar de mult. A fost un start către o nouă viaţă, una la care nici nu îndrăzneam să visez când eram în Constanţa.

Fără Pops, nu m-aş fi făcut actriţa, nu aş fi cântat, nu l-aş fi cunoscut pe Bebe (soţul meu) şi, cel mai probabil, aş fi avut cu totul alţi prieteni. Practic, ar fi fost vorba despre o altă persoana.

Maitreyi

«Maitreyi» înseamnă pentru mine Chris Simion, Adina Mastalier, Carmen Pesantez, Vlad Zamfirescu, Maia Morgenstern, adică şansa de a lucra cu oameni creativi şi nebuni, oameni care nu ştiu ce-i aia „Nu se poate!, oameni care-şi propun şi reuşesc. Practic, că la orice nou proiect, este vorba în primul rând de întâlniri: cu scriitura lui Eliade, cu India anilor 20, cu o altă Aylin, aşa cum nici eu nu o ştiam înainte şi pe care o reîntâlnesc la fiecare reprezentaţie.

Tradiţiile turceşti

Când e vorba de evenimente majore, cum a fost nunta, de exemplu, sau de fiecare Bairam, încerc să fac ceva care să-mi amintească de originile turceşti. Am obţinut cont de tot ce se face la o nuntă turcească normală.

Am avut prima zi cu „nunta fetei şi „nunta băiatului, s-a gătit turceşte, s-a dansat turceşte, s-a şi vorbit turceste… Am făcut chiar şi logodna după obiceiul turcesc/musulman, fără să fie nevoie ca vreunul din noi să-şi schimbe credinţa.

✴ Bucătăria turcească

Ştiu să gătesc anumite feluri de mâncare turcească. Recomand ciorba de linte pentru că se face uşor şi hrăneşte o familie întreagă. Îmi place mult de tot şi sutlac-ul turcesc, adică orezul cu lapte. Secretul este să folosiţi şi făina de orez.

✴ Muzica pe care o ascult

Uneori, mi se pune pata pe câte un artist sau pe câte o piesă şi încep să-I ascult pe repeat zilnic. În ultima vreme am pe repeat piesa „Amour tes la de la Snarky Puppy cu Magda Giannikou – vocal. O ador! Şi tot albumul lor,

„Family dinner- volume one e bestial, prin diversitatea lui. Îmi mai place Lianne La Havas, Noisettes, Blossom Dearie – în special „They say its spring, „Im hip, „Doodlin song, îmi place albumul „Magna Carta… Holy Grail al lui Jay Z, le ador pe Lisa Ekdahl şi Melody Gardot, cu albumul „The Absence… Şi trebuie să recunosc, ascult „10 feet tall pe repeat!

✴ Ce te relaxează?

Un pahar de vin bun, o conversaţie plăcută, o masă gustoasă, un film bun sau un episod nou din serialul preferat.

✴ Din copilărie

În faţa blocului de pe strada Soveja 91A, din Constanţa, s-a petrecut mare parte din copilaria mea. Îmi amintesc că organizam concursuri de voce după modelul celor de la TV. Pregăteam şi premii care constau în cărţi,

de obicei. Eu eram şi producător şi scenograf (aveam ca materie primă aţe colorate şi benzile de la casete), dar şi concurent…

✴ „10 Feet Tall'

Piesa este adresată oamenilor care iubesc muzica şi care sunt îndeajuns de inteligenţi încât sa caute alternativa şi în altă parte decât pe radiourile comerciale, oamenilor care stau mult pe online, celor care iubesc, celor ce au iubit, celor care simt nevoia de a fi protejaţi şi iubiţi, celor care sunt „10 feet tall şi pot oferi protecţie şi iubire.

Autor: Mihaela Serea

Andreea Bănică – ‘Prietenia este un cuvânt greu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete