Designerul Nicoleta Negură te învață cum să alegi o rochie de seară potrivită pentru un eveniment special

Homepage  / Moda

NICOLETA NEGURA 1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 10

Dacă vrei să fii o apariție de senzație, la o nuntă sau la un eveniment special, contează foarte mult ce vestimentație vei alege. O rochie reușită îți poate pune în valoare silueta și te va ajuta să ieși din anonimat.

Nicoleta Negură este designer de mulți ani și știe foarte bine ce își doresc femeile când vine vorba despre eleganță și stil. În cadrul unui interviu amplu, Nicoleta a vorbit deschis despre pasiunea ei și a povestit cum a început să croiască rochii de vis.

 „Îmi place să cred că vând o poveste, o stare, nu o rochie. Stările și trăirile mele trebuiau puse în ceva. Toți avem o menire pe pământ. A mea este să creez!', a declarat designerul Nicoleta Negură.

Creaţiile ei parcă sunt rupte dintr-un basm: rochii diafane, texturile fine şi preţioase precum mătase, tul, dantelă Chantilly, broderii aplicate manual.

Care este povestea din spatele brandului?

Povestea mea este una lungă, demnă de un roman, pe care îl voi rezumă însă  în doar câteva cuvinte. Așa cum bine știm, în spatele fiecărui artist există o poveste de viață cu experiențe, trăiri, dar și dezamăgiri. Din toate acestea se nasc poveșți frumoase dacă te lași condus de suflet și de intuiție. Privind în urmă, pot spune că sunt omul cu o imaginație cuceritoare. Creativă de mică, îmi amintesc și acum cum îmi plăcea să desenez în natură, în satul copilăriei mele, însă pasiunea pentru creație și design am descoperit-o pe vremea când avem frumoasa vârstă de 25 de ani și lucram într-un magazin de îmbrăcăminte, unde mi-am dat seama că îmi plăcea să dau sfaturi, să le spun clientelor ce și cum li se potrivește. Și așa a urmat să-mi deschid ceva al meu. Astfel, am deschis un magazin cochet, de încălțăminte care urma să fie o mare gaură în buget deoarece nu a fost corect administrat.

Începutul este unul memorabil, ca la fiecare afacere, așa că într-o zi, asociata mea mi-a spus că suntem invitate la un bal și că ea are o idee legată de ținutele noastre. Mai concret m-a pus să desenez, să merg să iau niște materiale și să caut o croitoreasă. Zis și făcut! Ajungând la eveniment, impactul a fost unul de mare amploare, iar a doua zi am desenat zece rochii pe care le-am cusut și le-am pus la vânzare. S-au dat în doar 3 zile, era înainte de Crăciun. Iar așa se năștea atelierul meu.

În 2015 însă, am considerat că este timpul să trec într-o altă etapă a vieții mele! Eram neîmplinită sufletește și profesional îmi doream ceva mai mult. În anul 2016, afacerea mea deja îmi purta numele: Nicoleta Negură. Am  reușit pentru că am avut lângă mine câțiva prieteni și oameni care m-au ajutat mult într-un moment de cumpănă ca acela. Așadar, o prietenă mi-a oferit o suma de bani să-mi deschid un leasing pentru mașină, o altă prietenă mi-a oferit ajutor să cumpăr niște utilaje vechi, iar cea mai bună prietenă m-a  sprijinit emoțional și m-a ajutat să-mi închiriez un apartament în care aveam să locuiesc cu fiul meu. Am muncit un an de zile cot la cot împreună cu una din doamnele pe care o am și acum în atelier. Pentru că iubeam pur și simplu visul meu.  Iar cele mai frumoase rochii le-am creat în cele mai suferinde momente ale mele. Eu nu am făcut decât un lucru, am muncit, mi-am mărit echipa și am dezvoltat o afacere dintr-un vis cu ochii larg deschiși, pentru că iubesc prea mult ceea ce fac, sufletul meu este în fiecare schiță.  

Când ai pornit pe acest drum, ai avut vreun model? Ce anume te-a împins spre design vestimentar?

Nu, nu am avut un model. Îmi place să cred că vând o poveste, o stare, nu o rochie. Stările și trăirile mele trebuiau puse în ceva. Toți avem o menire pe pământ. A mea este să creez!

Care sunt marile provocări pe care un designer  vestimentar le întâmpină? Ce trebuie să facă pentru a-şi porni propria afacere, ce resurse îi sunt necesare şi cum îşi poate susţine ideile creative?

Totul este o provocare în acest domeniu. În primul rând trebuie să știi câteva elemente de bază. Să înveți să-ți așezi gândurile pe o hârtie, încât să se nască acea schița de la care să pleci, să te pasioneze tot ceea ce ține de țesătură, cusături, etc. Să ai simțul calității, să simți omul pentru care creezi. Dacă vrei să faci ceva de calitate și la alt nivel îți trebuiesc resurse financiare, un plan bine pus la punct, corectitudine, și muncă multă.

Cum ţi-ai selectat piaţa?

Îmi place ideea de unicat, este foarte greu să faci zilnic tipare noi, să gândești pentru fiecare client în parte. Asta mi-a adus un plus la imagine, pe lângă calitate și corectitudine. Clienții se selectează singuri. Sunt oameni care acceptă ideea de ,,eu nu le știu pe toate și caută un specialist pentru nevoile lor.

Cu ce se diferenţiază Nicoleta Negură faţă de ceilalati designeri pe care îi găsim pe piaţa românească în momentul de faţă?

Fiecare este unic în felul lui, nu pot să spun că mă diferențiez într-un anumit fel! Eu pun mare preț pe țesături, finisaje, linie, croi. Rochiile sunt romantice, diafane, pline de viață. Cine le îmbracă simte ceea ce eu descriu mai sus. Sunt dintr-o altă lume. 

Din ce îți culegi inspirația? 

Din frumos, din poveștile oamenilor, din natură, din citit, din orice îmi face sufletul să-mi vibreze.

Cărui tip de cliente te adresezi? Pe ce fel de personalitate feminină crezi că se potrivesc cel mai bine creaţiile tale?

Femeile puternice. Ele sunt o complexitate.

Ai experienţă de lucru pe partea de imagine cu Simona Pătruleasa. Cum te-a ajutat acest aspect și cum ai putea descrie colaborarea voastră?  

Simona Patruleasa este acea femeie complexă. Cum îmi place mie să spun, are tot ce-i trebuie, e un pachet. Nu ai cum să nu te lipești de ea. Între noi s-a legat o prietenie frumoasă. Este o perfecționistă și asta îmi place.

Care sunt designerii, site-urile de modă, cărţile şi revistele de specialitate care îţi plac cel mai mult?

Îmi place Ulyana Sergeenko, Zuhair Murad, Agnes Toma. Citesc mult în materie de modă și prin prisma facultății. Totodată, îmi plac revistele vechi pe care le achizitionez din anticariat. Au un aer aparte.

Ce dorinţe ai de la anul 2018?

Îmi doresc că numele Nicoleta Negură să ajungă acolo unde-i este locul.

Pentru a vedea mai multe imagini, deschide galeria foto de mai sus!

Citește și: 

„Hommage a Sisi', o prezentare de modă de poveste semnată de designerul Alexandra Calafeteanu, dedicată prințesei Sisi: „M-am inspirat din tablouri'

Cum să aranjezi o eșarfă în cadrul unui ținute în 25 de moduri diferite? Poți transforma o vestimenție banală într-una spectaculoasă

Ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes 2018. Care sunt cele mai frumoase rochii de pe covorul roșu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Moda