Design-ului interior: Importanța ambientului în locurile pe care le vizităm

Ambientul este elementul cheie atunci când vine vorba despre atingerea unor servicii impecabile și este legată direct de satisfacția clienților și de fidelizarea lor. Ambientul este creat dintr-o sumă de elemente, sau mai de grabă din armonizarea elementelor atât vizuale, fizice, cât și senzoriale.

Deși de multe ori putem avea tendința să ne concentrăm doar pe anumite părți ale unui business pe care le considerăm importante, ambientul dă caracterul, calitatea, tonul, mood-ul și atmosfera acestuia. Din acest motiv, printr-un design interior foarte bine gândit se poate obține un ambient care va oferi o primă impresie bună și îi va face pe clienți să se întoarcă.

Influența ambientului

Atunci când intri într-o încăpere, indiferent dacă este vorba despre casa cuiva sau despre un business, există tipuri de decor care îți stârnesc anumite sentimente și te îndeamnă la anumite acțiuni. Te poți simți bine venit, poți avea un sentiment neplăcut sau poți fi chiar speriat.

Astfel, dacă este vorba despre amenajare cabinet dentar, este important să reușești să conturezi un ambient plăcut pentru a îmbunătăți experiența clienților. Acest lucru îi va ajuta să se calmeze și să fie mai receptivi la tratament, iar decorul și ambientul din recepție și din sala de așteptare sunt cele mai importante aici.

În același timp, există diverse trucuri de amenajare magazin care îi poate face pe clienți să cumpere mai mult. Pe lângă mobilier, lumină și plasarea produselor, chiar și mirosul are o contribuție majoră în crearea unui ambient care să genereze un răspuns pozitiv.

Lumina ambientală

Cu siguranță, luminile sunt extrem de importante în crearea unui ambient. O locație mobilată atent, cu un design inovativ, dar luminată de o singură sursă din tavan, un neon rece – va fi percepută ca o încăpere neprietenoasă.

Lumina are puterea de a umple un spațiu și de a-l defini în același timp. O încăpere luminată de un candelabru masiv va fi percepută automat ca un spațiu opulent și luxos. În plus, efectele luminii asupra stării psihice sunt bine cunoscute, așa că productivitatea, starea de spirit și altele sunt influențate în mod direct de lumina care umple încăperea.

Prima impresie este cea care contează cel mai mult, iar în formarea sa este important modul în care este perceput ambientul ca întreg. Design-ul interior, muzica, mirosurile – toate sunt elemente cheie ce definesc ambientul și ajută la crearea unei impresii, care mai apoi va influența în mod drastic satisfacția sau instatisfacția clientului care interacționează cu spațiul.

Autor: Organic Agency – Agentie Servicii SEO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial