Desertul sănătos recomandat de Mihaela Bilic. Nutriționistul spune: „Au multă apă, fibre, vitamine, minerale și puține calorii”

Mihaela Bilic spune că fructele sunt cel mai sănătos desert. Medicul nutriționist face și o recomandare pentru momentul când acestea trebuie consumate, pentru a fi cu adevărat benefice organismului.

„Cel mai natural și mai sănătos desert sunt fructele. Dacă credeați până acum că fructele sunt aliment de bază, greșiți. Fructele se mănâncă pentru plăcerea gustului. Sunt desertul făcut de natură, perfect echilibrat.

Adică au multă apă, fibre, vitamine, minerale și puține calorii, cu condiția să le mâncăm cu măsură și să le mestecăm și să nu le transformăm în suc', a declarat Mihaela Bilic pentru Mediaflux, conform Playtech.

Astfel, Mihaela Bilic recomandă să fie consumate fructe precum prune, caise, pere după masă.

'Deci luați niște prune sau eu știu, niște caise, fi ele și uscate, o bucățică de ananas la sfârșitul unei mese și o să vedeți că ajută și la digestie și satisfac și nevoia de dulce.

Para este un fruct pe care noi românii îl avem din belșug și pe care nu-l prețuim. Inclusiv diabetici pot să mănânce pere, are un fel de zahăr care se absoarbe lent și le satisface nevoia de dulce', a mai transmis nutriționista.

mihaela-bilic-guma-de-mestecat-3SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 7)

Mihaela Bilic are o singură masă pe zi. Ce obișnuiește să mănânce

Mihaela Bilic a făcut noi dezvăluiri despre dieta pe care ea o urmează. De 10 ani de zile are o singură masă pe zi și spune că se simte foarte bine așa. Totodată, ea are un sfat pentru persoanele trecute de 40 de ani: să consume jumătate din cantitatea de mâncare pe care o aveau la 20 de ani.

„Da, din păcate, un metabolism încetinit nu mai poate fi accelerat. Singurul lucru care îl mai mișcă un pic este mișcarea făcută în mod regulat. Deci dacă până la 40 de ani am fost sedentari, vrem nu vrem după 40 trebuie să ne apucăm de un pic de mișcare și, din păcate, reducerea porțiilor.

Deci după 40 va trebui să mâncăm jumătate din cât mâncam la 20 doar ca să ne menținem silueta. Este o realitate, pe care trebuie să o luăm în considerare și toată lumea pățește asta. Deci asta cu cantitatea devine importantă. Nu mai putem mânca mai multe feluri de mîncare la masă și câteodată nici măcar 3 mese pe zi nu mai putem avea, pentru că nu ne mai ajunge bugetul de calorii. Deci mâncat puțin și rar’, a explicat medicul pentru Playtech.

Dieta Mihaelei Bilic

De 10 ani Mihaela Bilic are o singură masă pe zi. „Eu oricum mănânc o dată pe zi de mai bine de 10 ani, înainte să se inventeze această noțiune de intermittent fasting, pentru simplul fapt că bugetul meu de calorii e mic și nu am cum să-l mai cheltuiesc pe două mese.

Dar lucrul acesta, fiecare își găsește ritmul în funcție de activitate. Eu nu sunt o persoană matinală, nu îmi este niciodată foame dimineața, deci sar fără nicio problemă peste micul dejun. Și atunci probabil că la prânz mănânc o supă sau un iaurt și am o masă seara și funcționează foarte bine. Sunt persoane care mănâncă o dată în zi de când se știu și nu țin post intermittent, ci efectiv este un ritm de alimentație care te ajută să îți menții silueta’, a zis ea, care a dezvăluit și ce consumă uneori, la cină.

„Într-o farfurie de 20 cm, o bucată de carne sau de pește și cu niște legume sau o tocăniță cu carne și legume. E un singur fel de mâncare și încerc să mă satur cu el.’

A apărut revista Avantaje ediția de noiembrie 2023

Luna aceasta vă surprindem cu un număr cu adevărat special, cu un DOSAR în care dezbatem tulburările de personalitate cele mai des întâlnite, cu subiecte de sănătate considerate tabu dar și cu invitați- surpriză:

EXCLUSIV AVANTAJE:

CRISTIAN DIACONESCU – Diplomat de carieră și fost ministru de externe, totul pornind de la o bază juridică, Cristian Diaconescu poate oferi context pentru cele mai „fierbinți' subiecte ale zilei. În interviul Din ediția de noiembrie poți citi o sinteză a ceea ce înseamnă rolul României în UE, fenomenul fake news, dar și noile direcții de dezvoltare – cum ar fi energia verde și folosirea inteligenței artificiale.

DOSAR SPECIAL – Tulburările de personalitate

Cauzele exacte ale tulburărilor de personalitate nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că o combinație de factori genetici, chimici și de mediu pot contribui la dezvoltarea lor.

PARANOICUL – Personalitatea paranoică nu este un caz de nebunie, este doar un om cu o înclinație permanentă spre suspiciune și neîncredere.

HISTRIONICUL – În prima zi, pare charismatic, te vrăjește. A doua zi, te cam obosește.

A treia zi, deja ai vrea să-l tragi din priză. Cine să fie? Un individ cu personalitate histrionică.

PERFECȚIONISTUL – „Dușmanul binelui e mai binele', se spune. Cel care nu este niciodată mulțumit riscă să nu-și termine treaba la timp. În plus, îi critică la nesfârșit pe cei din jur. Rău pentru el, rău pentru toată lumea.

DEPENDENTUL – Dacă te sufocă, poți să te scuturi de el și să scapi. Dar ce se va întâmpla cu el după aceea? Dependentul este expus unor riscuri dintre cele mai grave.

DEPRESIVUL – Cum să ne purtăm cu personalitatea depresivă atunci când face parte din viața noastră? Dacă se leagă de evenimente concrete, dacă are cauze certe, dacă este o stare temporară, depresia este o maladie. Dacă este un fel de a fi permanent al cuiva, vorbim despre o personalitate dizarmonică de tip depresiv.

Vrei să te bucuri de o căsnicie fericită? Atunci fii foarte atentă la primul și cel mai important pas pentru reușita în doi: alegerea partenerului de viață! Vă plac aceleași lucruri și vă ghidați în viață după aceleași valori? Cu siguranță, el va fi alesul! Sau poate că, deși nu vă înțelegeți întotdeauna, vă completați reciproc – doar știe oricine, contrariile se atrag.

Ești prizoniera dragostei? Când ne îndrăgostim, viața noastră gravitează în jurul persoanei iubite și pare că nimic altceva nu mai există în jur. Dar dragostea nu înseamnă acapararea unuia de către celălalt. Viața fiecăruia are o multitudine de fațete pe care nu le putem neglija, oricât de mult am fi preocupați de partener și de dragostea pentru el.

Citește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete