Descoperă importanța înlocuirii anvelopelor odată cu începerea sezonului rece

Sezonul rece vine cu multe schimbări, atât pentru tine cât și pentru autovehiculul tău. În acest sens, este bine să știi cum să faci față cu brio acestor schimbări, să fii preventiv și să iei în calcul tot ce ar putea apărea din cauza temperaturilor foarte scăzute. Mașina ta are nevoie de extra protecție și îngrijire, la fel ca tine și organismul tău. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le iei în vedere este înlocuirea anvelopelor cu cele de iarnă, un factor esențial pentru siguranța în trafic.

Află în continuare de ce este importantă înlocuirea anvelopelor pe perioada sezonului rece:

·      Oferă mai multă siguranță

Anvelopele de iarnă sunt create din alt material decât cele de vară, acestea contribuind la un sistem de frânare mai ușor, având și o rezistență mai mare. Adesea, iarna, drumurile sunt acoperite cu polei, zăpadă sau gheață, iar dacă mașina ta dispune de anvelope de iarnă, condusul va fi mult mai ușor și sigur. În același timp, acestea oferă o tracțiune mai bună în timpul mersului decât cele de vară sau all season. Îți va fi mult mai ușor să manevrezi și să controlezi mașina, dacă vei deține aceste anvelope odată cu începerea sezonului rece. Este indicat să le montezi când temperaturile scad sub 7 grade Celsius. În același timp, materialul din care sunt create anvelopele de iarnă de la Anvelope-oferte.ro ajută la îndepărtarea zăpezii și la evitarea hidroplanării. Iar cel mai important factor este acela că îți va fi mult mai ușor să frânezi, vei putea opri mașina la timp în cazul în care apare ceva în trafic și vei face față mai ușor virajelor.

·      Vei evita amenzile

Odată cu apariția sezonului rece, este ilegal să nu deții cauciucuri de iarnă la mașina ta. Dacă ești prins în trafic, pe un drum înzăpezit, înghețat sau cu polei, și mașina ta nu dispune încă de cauciucuri de iarnă, riști să primești amenzi destul de mari. În același timp, ți se ia și certificatul de înmatriculare, și trebuie să îți schimbi anvelopele cât de repede posibil pentru a evita alte sancțiuni. Chiar dacă nu există o dată exactă la care ar trebui să faci acest pas, este indicat să le schimbi dacă 3 zile consecutive temperaturile scad sub 7 grade Celsius. Există și o lege numită Legea cauciucurilor de iarnă, care a creat anumite confuzii fiind eliberată la data de 1 Noiembrie 2011, mulți șoferi crezând că acesta este data la care trebuie să monteze cauciucurile de iarnă.

Prin urmare, înlocuirea anvelopelor all season sau cele de vară cu anvelopele de iarnă este extrem de importantă, ba chiar obligatorie atunci când circuli pe un drum înzăpezit. Este important să fii preventiv, să eviți anumite situații și să dotezi mașina cu cele necesare, mai ales în timpul sezonului rece. Anvelopele de iarnă nu doar că te salvează de la niște amenzi mari și alte sancțiuni, ci îți ușurează incontestabil condusul, punându-te pe tine și pe cei dragi în siguranță.

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial