Descoperă fascinanta insulă Djerba!

Descoperă fascinanta insulă Djerba!

insula-djerba

Printre palmieri uriaşi ce răsar din apa sărată a mării şi valurile nisipoase' ale Saharei… Aşa aleg mii de călători să îşi petreacă vacanţa de vară, în locul unde şi vestitul pirat Barbarossa s-a ascuns cu multă vreme în urmă, insula Djerba din Tunisia.

,,Polinezia Mediteranei” aşa cum este numită insula Djerba te va încânta cu numeroasele sale atracţii turistice, de la cetăţi şi castele renumite, la muzee şi moschee ce datează din perioadele vechi. Toate înconjurate de superbele peisaje pitoreşti şi parcurile în incinta cărora se află muzee ce deţin numeroase piese de artă ale patrimoniului cultural.

A fost construită cu pietrele din vechiul Templu al lui Solomon…

Sinagoga Ghriba este cea mai veche sinagogă din Africa, şi a doua ca vechime din lume, datând din anul 586 Î.Hr.  Se spune că această sinagogă a fost construită cu pietre din Templul lui Solomon, după ce acesta a fost distrus.

Legendele locale susţin că o piatră a căzut din cer, iar o fetiţă le-a cerut localnicilor să facă aici un lăcaş de cult pentru numeroşii credincioşi.

Pe plajele cu nisip auriu ale Insulei Djerba se află o impresionantă construcţie ce datează din secolul al XV-lea, Citadela Borj el Kebir, cunoscută şi ca Borj Ghazi Mustaph, datorită celui care a ridicat-o, sultanul Hafsid Abou Farès El Hafsi. În sălile Citadelei se găsesc numeroase expoziţii cu obiecte şi piese de artă, dar şi primul fort ce datează din secolul al XIII-lea, descoperit în urma unor săpături arheologice.

Un complex unic în Tunisia

Parcul Djerba Explore reprezintă un complex unic prin care se face cunoscută istoria şi cultura Tunisiei. Dacă îţi doreşti să descoperi câteva elemente din istoria tunisiană, te invităm să păşeşti în Muzeul Lalla Hadria care găzduieşte numeroase piese de artă magrebiană şi tunisiană.

Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* – de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică, agenţia Kartago Tours  (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080

Autor:  Mădălina Isar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta