Decorațiuni și amenajări interioare 2022: Sfaturi pentru o stare de bine

Îți dorești o amenajare modernă în casa ta? Află tendințele la decorațiuni și amenajări interioare din 2022, care îți pot încărca locuința cu energii pozitive. 

Minimalism 

Dacă încerci să adopți acest concept minimalist, care este la modă de câțiva ani, ai șanse mari să îți schimbi un pic stilul de viață, să alegi să trăiești în simplitate, ceea ce este benefic pentru starea ta mentală. Sustenabilitatea și minimalismul sunt două concepte pe baza cărora s-au dezvoltat și tendințele la mobilier din acest an. Materialele în trend sunt cele eco-sustenabile și care pot fi personalizate. Nuanțele de culori sunt inspirate din natură și variază de la tonurile de ocru inspirate din deșert la tonurile de verde din păduri. 

Mobilierul, elementele de decor și amenajări interioare în stil minimalist sunt o parte importantă a anului 2022 și creează un aspect luxos și aerisit locuinței. În acest an s-a pus accent pe următoarele aspecte: 

  • Pe nuanțele transparente și revenirea la elementele de bază
  • Pe o mulțime de culori neutre și accesorii discrete
  • Pe un design simplu la mobilier care creează un decor clar și modern
  • Pe articole de mobilier cu referințe industriale (mai ales pentru amenajarea bucătăriei) ce combină materiale precum sticlă, oțel, cupru, bronz.   

Nostaligia în designul decorului 

În 2022, designerii spun că oamenii își doresc o casă sănătoasă, cu un aspect practic, dar care să le ofere o stare de calm și nostalgie prin designul decorului de interior. Asta include și achiziționarea de produse de amenajări interioare pentru casă, care au fost foarte populare și în alți ani și care pot crea o atmosferă relaxantă și confortabilă.  

Elemente de decor cu accente luminoase 

În 2022, elementele de decor trebuie să impresioneze prin design, dar și prin schema de culori. Asta înseamnă că trebuie să fie plăcute ochiului și să ofere o stare de bine. Sunt în trend:

  • Nuanțele de albastru și verde, care te duc cu gândul spre conceptul de veganism și care au un efect relaxant prin excelență; albastrul oferă seninătate și calmează mintea, iar verdele face posibilă reconectarea cu natura
  • Tonurile de culori inspirate din peisajele naturale cu flori, fructe, copaci
  • Galbenul și ocru sunt culori care amintesc de soare și de nuanțele nisipului 
  • Materialele interesante, precum sunt lemnul, sticla, metalul, textilele.

Lemnul este de inspirație rustică și este în topul preferințelor designerilor, în acest an. Prin urmare, mobilierul din lemn și cel în nuanțele prezentate mai sus pot oferi casei un efect plin de rafinament, în stil etnic, rustic, sau country chic. 

Made-to measure

Aceasta este o altă tendință care iese în evidență în 2022. Asta înseamnă că sunt la modă piesele de mobilier unice, în diferite stiluri de design. De asemenea, devin din ce în ce mai populare articolele de mobilier și obiectele de design tip handmade, la care se vede măiestria și talentul artiștilor care le-au creat. 

Sentimentul de confort și stabilitate

O tendință foarte populară în acest an este reprezentată de mobilierul de casă care prin design induce un sentiment de confort, protecție și stabilitate. Asta caută oamenii în 2022, ținând cont de stresul din timpul pandemiei, care i-a afectat în ultimii doi ani. 

În 2022, sunt căutate articolele de decor și mobilier în nuanțe calme, care sunt inspirate din natură. De asemenea, oamenii preferă mobilierul de calitate la prețuri accesibile, ce include piese pentru casă și birou. În esență, ei sunt interesați și de modele de lux, care au costuri bune deși sunt semnate de cele mai renumite branduri din lume. De exemplu, au devenit foarte populare articolele din ceramică, din țesături rafinate și nuanțele de culori luminoase, pline de viață, mai intense. Dacă ești interesat de un site, în care să găsești tot ce îți dorești pentru a-ți regândi designul de interior din casă, atunci caută pe MobilaIeftina.ro articole de mobilier și decor, simplu și rapid, fără să te miști de pe canapea. În acest magazin online vei găsi peste 80.000 de produse de mobilier și obiecte de design la reduceri și oferte, iar în plus vei face cumpărături în mod confortabil, chiar din confortul casei tale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial