De mai bine de 13 ani, Thalia suferă din cauza acestei boli: „Mă trezesc zi de zi cu dureri în întreg corpul”

Thalia

Recent, artista internațională Thalia (49 de ani) a mărturisit că se luptă cu o boală pe care a contractat-o în timpul primei sale sarcini.

Din anul 2000, artista este căsătorită cu producătorul Tommy Mottola. Împreună, perechea are o fiică și un fiu, Sabrina Sakaë Mottola (13 ani) și Matthew Alejandro Mottola (9 ani).

De mai bine de 13 ani, Thalia suferă din cauza acestei boli: „Mă trezesc zi de zi cu dureri în întreg corpul”

Actrița a vorbit despre lupta cu efectele bolii cu care a fost diagnosticată cu mai bine de 13 ani în urmă.

„Aproape nimeni nu știe că mă trezesc zi de zi cu dureri în întreg corpul”, mărturisește cântăreața, pentru Galore, citează Hola!.

De mai bine de 13 ani, Thalia se luptă cu boala Lyme, infecție cauzată de o bacterie purtată în general de căpușe. Durerile constante, potrivit artistei, pot fi comparate doar cu a fi „călcat de un autobuz”.

Thalia mărturisește că boala i-a afectat mai multe aspecte ale vieții, inclusiv stările de spirit. „Uneori mă simt mai bine, alteori îngrozitor. Când am noroc, mă simt ca nouă.”

Din pricina bolii, Thalia a adoptat un stil de viață mult mai sănătos, mâncând cât se poate de curat și antrenându-se regulat.

„Am învățat să-mi pun mintea mai presus de corp. Nu contează cum mă simt. În fiecare dimineață mă ridic din pat și îmi încep rutina.

Disciplina este cea mai bună prietenă a mea, alături de antrenamentul fizic și alimentația echilibrată.

Menținerea unei atitudini focusate, pozitive, și recunoștința pentru ceea ce ești și deja ai te vor ajuta să supraviețuiești acestei afecțiuni”, mai spune cântăreața.

Artistul Justin Bieber (26 de ani) a dezvăluit și el recent că a fost diagnosticat cu boala Lyme, infecție cauzată de o bacterie purtată în general de căpușe.

„Să trăiești cu boala asta înseamnă să supraviețuiești fiecărui minut”, a scris Thalia. „Ne putem ajuta unii pe alții. Îți împărtășesc durerea, Justin Biber. Comunitatea Lyme este aici să te susțină”, a scris Thalia, în mediul online.

Boala Lyme

Boala Lyme este produsă de bacteria Borrelia burgdorferi şi poate fi transmisă la om prin muşcătura unei căpuşe infectate, potrivit ReginaMaria.ro.

Eşti mai expus să faci boala Lyme dacă ieşi la iarbă verde sau faci drumeţii în zonele cu iarbă şi tufişuri.

„În România sunt recunoscute anumite zone cu o incidenţă mai mare a bolii, în special în partea de nord a ţării, în judeţele Sibiu, Harghita, Satu Mare, Sălaj, Alba, Botoşani şi Braşov', mai relatează aceeași sursă.

Doar capuşele care sunt ataşate de pielea ta şi se hrănesc cu sânge 36-48 ore pot transmite bacteria care va intra prin piele şi va ajunge în sânge. Îndepărtarea cât mai precoce a acesteia poate preveni infectarea.

Boala Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei le mimează pe cele ale altor boli.

Simptomele şi semnele tipice includ febra, cefaleea, oboseala şi o iritație caracteristică numită „eritem migrator”.

Netratată, infecţia poate afecta articulaţiile, inima şi sistemul nervos. Cele mai multe cazuri de boală Lyme pot fi tratate cu succes cu antibiotice.

Foto: Instagram

Citește și:

Feli Donose, o prezență feminină inedită în industria muzicală românească va concerta pe scena Insula Fest

Oprah Winfrey a împlinit 66 de ani! Cele mai frumoase citate ale celebrei vedete de televiziune

Trecutul întunecat al lui George Burcea: a fost abuzat în copilărie. Acum a inițiat o campanie împotriva violenței domestice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete