De ce să ții cont atunci când vrei să faci schimbari majore în viața ta

De ce să ții cont atunci când vrei să faci schimbari majore în viața ta

Dacă ultima perioadă te-a pus serios pe gânduri în ceea ce te privește și ți-ai reorganizat în mod fundamental prioritățile, încearcă să nu iei decizii pripite, ci să cântărești foarte mult fiecare schimbare. De preferat ar fi să faci o analiză tip SWOT, notând pe o foaie avantajele și dezavantajele a ceea ce vrei să faci în continuare, dacă simți că treci printr-un moment de cotitură și trebuie să schimbi ceva.

Și dacă nu ai avut încă timp să faci acest lucru, acest articol îți poate fi util.

Loc de muncă

În cazul în care nu te mai regăsești în ceea ce faci sau în colectivul din care faci parte, este absolut firesc să te gândești la posibilitatea de a-ți căuta un nou loc de muncă. Nu te grăbi să îți dai demisia înainte de a găsi o ofertă mult mai bună decât cea curentă. Caută mult, sondează diferite oferte, compară, mergi la interviuri și, mai ales, nu te vinde ieftin. Până la urmă, tu ești cel mai bun PR al tău și tocmai de aceea prezintă-te la superlativ în fața unui potențial angajator. Totodată, nu omite să ceri și ceea ce ți se cuvine, mai ales dacă ai experiență în domeniul în care activezi: asigurare medicală privată, tichete de masa pe card, vouchere de vacanță, zile extra de concediu odată cu dobândirea experienței în cadrul companiei. În cazul în care e vorba de un loc de muncă cu salariu flexibil, în funcție de un procent din încasări, nu avea așteptări irealiste, ci încearcă să îți negociezi salariul fix. 

Relații interpersonale

Dacă ai prieteni, ba chiar și o relație care nu mai funcționează, nu te gândi să renunți dintr-odată la tot. Discuția cu un psiholog te va ajuta cu siguranță, iar dacă ai prejudecăți legate de terapie, e timpul să renunți la ele.

Totodată, încearcă să salvezi ceea ce ai, gândindu-te că și în viața personală se aplică principiile Kintsugi, arta japoneză de reparare a porțelanurilor sparte cu ajutorul aurului. Rezultatul este unul mult mai valoros ca cel inițial, iar fisurile dau o valoare aparte întregului reîntregit din cioburi. Cu toate acestea, nu te încăpățâna să rămâi lângă oameni care nu merită. De exemplu, dacă pentru unii oameni ești doar o persoană de la care ei de fiecare dată solicită ceva, atunci nu privi în urmă, căci nu vei pierde nimic semnificativ. 

Locuință 

Ambientul propriei locuințe te influențează mai mult decât ai putea crede, căci casa e mai mult decât locul în care mergi seara să dormi. Acasă este esențial să te simți bine, căci e un spațiu în care îți reîncarci bateriile și în care se nasc noi visuri. Dacă stai în chirie și nu te simți în elementul tău în acel spațiu, atunci te poți gândi serios să faci o schimbare. Dacă e vorba de o locuință personală, atunci poți face reamenajări. Chiar dacă nu dispui pe moment de suficienți bani, poți să începi cu mici ajustări: de exemplu, să schimbi culoarea pereților, să cumperi obiecte decorative de efect, să muți locul pieselor de mobilier. Până la urmă, este esențial ca tu să găsești acasă liniștea de care ai nevoie, mai ales dacă lucrezi și remote

Concluzia e că orice schimbare ai vrea să faci, nu îți va fi ușor, dar ia totul ca pe o provocare. 

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat alături de Up Romania

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial