De ce să mănânci scrumbie marinată? Este cel mai sănătos pește de mici dimensiuni din lume

Cele mai sănătoase soiuri de pește sunt cele de mici dimensiuni – spun specialiștii, principalul argument fiind nivelul scăzut de toxine pe care îl au. Scrumbia vine la pachet cu un aport semnificativ de vitamina D, calciu și acizi grași Omega-3, fiind considerată cel mai sănătos pește de mici dimensiuni.

Dar nu doar atât! Rețeta tradițională de scrumbie marinata transformă acest pește în vedeta farfuriei, întrucât îi conferă o savoare autentică, ce încântă papilele gustative și ale celor mai pretențioși degustători. Peștele este indicat și persoanelor care vor să câștige lupta cu kilogramele în plus: conține puține calorii și este delicios. Enumerăm într-o listă completă cele mai importante avantaje pe care ți le oferă consumul de scrumbie.

 Datorită aportului crescut de acizi grași Omega-3 – reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare

Nutriționiștii recomandă consumul de scrumbie de cel puțin două ori pe săptămână, implicațiile pozitive asupra organismului fiind multiple. În primul rând, riscul afecțiunilor cardiovasculare, dar și riscul de tromboză, ateroscleroză și accident cerebral vascular sunt diminuate, printr-un regim echilibrat în care este introdusă, ca masă principală, scrumbia marinată. Datorită aromei puternice, domină farfuria și se poate asezona cu garnituri simple, cum ar fi orez. Te bucuri de un meniu perfect, fără eforturi de gătit.

 Contribuie la dezvoltarea armonioasă a sistemului osos, prin aportul de calciu și vitamina D

Specialiștii au remarcat că, în cazul persoanelor predispuse genetic sa dezvolte boli ale sistemului osos, precum osteoporoza, consumul de pește are un rol esențial, împiedicând instalarea afecțiunilor specifice. Prin aportul semnificativ de calciu și de vitamina D pe care îl asigura consumul de scrumbie de minim două ori pe săptămâna, potențialii pacienți pot să prevină osteoporoza și alte boli de acest tip. În plus, efectele se vor resimți și atunci când vorbim de sănătatea unghiilor sau a părului, unde calciu are un rol esențial.

 Consumul regulat de scrumbie reduce semnificativ riscul afecțiunilor tiroidiene

Una dintre principalele afecțiuni ale secolului vizează glanda tiroidă, arată cercetări de dată recentă. Bolile tiroidiene se transmit genetic în multe dintre cazuri și au implicații puternice asupra pacientului, de cele mai multe ori afectându-i drastic stilul de viață. Studiile arată că scrumbia, prin valorile sale nutritive, poate reduce semnificativ riscul afecțiunilor tiroidiene, unul dintre cele mai mari avantaje pe care merită să le iei în considerare. Nu întâmplător, așadar, este considerat cel mai sănătos peste de mici dimensiuni.

 Persoanelor care se confruntă cu tulburări de tranzit intestinal li se recomandă acest peste

După cum ți-ai dat seama deja, scrumbia marinată nu este doar un pește delicios și atât. Un alt beneficiu pozitiv este prevenirea inflamațiilor de la nivel intestinal pe care acest pește reușește să o producă. Pentru persoanele predispuse la afecțiuni grave ca boala Crohn sau colita ulcerativă, consumul de scrumbie este mai mult decât indicat. Meritul le aparține grăsimilor polinesaturate pe care acest pește le conține într-o foarte mare proporție. Valorile nutritive ale peștelui nu sunt diminuate prin marinare, fiind rețeta optimă.

Găsești scrumbie gata marinată, precum și salată de icre și alte produse bio în marile magazine

Deltaica.ro este brandul recunoscut pentru preparatele din peste 100% bio care se găsesc în comerț, și care îți asigură savoarea autentică la fiecare masă. Găsești în marile magazine produse de la Deltaica.ro gata preparate, cum ar fi: salata de icre, scrumbie, batog de crap afumat, pastramă de peste, rapane etc.

 Date de contact:

Tel: 0729.995.529

E-mail: [email protected]

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial