De ce să folosești un dezumidificator în sezonul rece

Urmele de condens își fac apariția pe pereți? Simți în aer un miros ușor neplăcut în toată casa indiferent cât de mult faci curățenie? Cel mai probabil, casa ta suferă de o umiditate crescută.

Daca ai încercat o grămadă de metode „clasice' fără rezultat, cel mai important lucru pe care îl poți face este să optezi pentru achiziția unui dezumidificator

Pentru ce este util un dezumidificator?

Un dezumidificator are rolul de a capta aerul din încăpere și de a colecta umiditatea într-un rezervor special. În funcție de dimensiunile casei tale sau a camerei în care ai cele mai mari probleme cu umiditatea ridicată, poți alege un dezumidificator potrivit din oferta diversificată pe care o găsești pe site-ul dedicat unor astfel de aparate, AlecoAir.ro.

De exemplu, pentru un apartament decomandat de până la 50-60 mp, poți alege modelul D25 TRADITIO, un dezumidificator foarte util din punct de vedere al perfomanțelor și dotărilor sale.

Cu ajutorul acestui aparat, poți menține nivelul optim de umiditate din încăpere. În câteva zile vei vedea efectele sale. Dacă menții umiditatea în intervalul recomandat între 40% și 60% RH, nu vei mai avea probleme cu condensul pe geam sau cu mucegaiul ascuns în cele mai diverse locuri.

Condensul sau mucegaiul reprezintă doar un aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi să folosești un dezumidificator. Reglarea umidității la un nivel corect permite o mai bună curățare a aerului și creșterea confortului termic. În plus, un model cu filtru HEPA contribuie esențial la curățarea aerului prin captarea particulelor de praf sau părului de animale.

O problemă cu care te poți confrunta în sezonul rece este uscarea rufelor. Cu ajutoul unui dezumidificator, scapi de această problemă. Poți folosi o cameră, recomandat baia, fiind ce amai mică – unde să lași lucrurile umede întinse astfel încât să treacă ușor aerul printre ele și să pornești dezumidificatorul. Uscarea rufelor va dura mult mai puțin decât în mod normal, fără însă, a lăsa umiditatea să plutească în aer și să pătrundă în pereți, tavan sau în obiectele din casă.

Cu siguranță, sunt și alte motive care să te facă să iei în considerare achiziția unui astfel de aparat, dovedindu-se o achiziție inteligentă și utilă pe termen lung.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial