De ce să alegi geluri fără hema?

Aspectul frumos și sănătos al unghiilor este dorit de toate femeile pentru care aspectul fizic contează.  Uneori, însă, folosirea unor produse de manichiură poate sensibiliza pielea persoanelor care sunt alergice la anumite substanțe. Unul dintre compușii care se găsesc în ojele și gelurile permanente pot cauza alergii la persoanele sensibile – acesta se numește HEMA. 

Hema (hidroxietil metacrilat) este un aditiv ce contribuie la aderență și polimerizare, dar atunci când este utilizat incorect – cum ar fi contactul repetat cu pielea – poate contribui la apariția alergiilor. De asemenea, acesta a fost inclus de către Societatea Europeană a Dermatitei de Contact pe lista alergenilor, în Seria de Referință Europeană.

Sub 2% dintre pacienții testați au prezentat alergie la acrilați, potrivit unor studii ale Grupului de Cercetare European pentru Dermatită de Contact la Factori de Mediu.

Deși gelurile cu hema sunt populare pentru că oferă un aspect frumos și durabil pentru unghii, acestea pot fi și dăunătoare pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să îți îndrepți atenția către gelurile fără hema.

Ce sunt gelurile UV fără HEMA?

Gelurile UV fără hema sunt produse pentru unghii care nu conțin hidroxietil metacrilat sau alte substanțe chimice asemănătoare. În schimb, aceste geluri folosesc alternative mai sigure și mai naturale pentru a crea un aspect frumos și durabil pentru unghii.

De ce ar trebui să alegi geluri fără hema?

1. Pentru a evita reacțiile alergice.

Pentru unele persoane, hema poate fi o substanță iritantă sau alergică. Aceasta poate cauza reacții adverse precum roșeață, mâncărime, durere sau chiar inflamarea unghiilor. Gelurile fără hema sunt o opțiune mai sigură pentru acele persoane care suferă de alergii sau intoleranțe la substanțe chimice.

2. Pentru a proteja sănătatea unghiilor.

Deși gelurile cu hema pot oferi un aspect frumos și durabil pentru unghii, ele pot afecta sănătatea acestora pe termen lung. Utilizarea regulată a gelurilor cu hema poate duce la subțierea și slăbirea unghiilor, precum și la deteriorarea patului unghiilor. Gelurile fără hema sunt mai blânde cu unghiile.

3. Reducerea expunerii la substanțe chimice dăunătoare.

Gelurile cu hema conțin substanțe chimice care pot fi dăunătoare sănătății noastre, precum formaldehida, toluenul sau acetona. Aceste substanțe pot afecta sistemul respirator, pot irita pielea sau pot cauza dureri de cap și amețeli. Utilizarea gelurilor fără hema poate reduce expunerea la aceste substanțe dăunătoare și poate ajuta la menținerea sănătății generale.

Concluzii

Pe lângă avantajele lor pentru sănătate, gelurile fără hema sunt, de asemenea, ecologice, deoarece nu emit vapori toxici în timpul utilizării și nu necesită îndepărtarea cu ajutorul substanțelor chimice agresive.

În concluzie, gelurile fără hema sunt o opțiune excelentă pentru cei care caută produse de îngrijire personală mai sigure și mai ecologice, fără a compromite calitatea și durabilitatea unghiilor artificiale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial