De ce să ai la dispoziție o pereche de lentile de contact zilnice

Îți dorești să pleci într-o vacanță sau o călătorie de afaceri? Atunci trebuie să știi că există câteva lucruri pe care să le iei în considerare, indiferent de ce tip de lentile de contact alegi.

Vrei să te orientezi către lentile de contact, însă numărul de opțiuni disponibile te copleșește? Odată ce vei avea o mai bună înțelegere întreținerii, disponibilității, comodității și frecvenței utilizării, vei putea lua o decizie avizată. Descoperă ce sa alegi dintre lentilele de unică folosință și cele cu utilizare îndelungată!

Așa cum sugerează și numele, aceste lentile de contact trebuie folosite pentru o singură zi. Poți deschide o pereche de lentile dimineața, iar seara, înainte de culcare, le poți arunca. De regulă, acestea sunt destul de subțiri și au un conținut ridicat de apă.

Frecvența utilizării

În cazul în care intenționezi să utilizezi lentilele de contact în fiecare zi, atunci cele lunare, bilunare, trimestriale și anuale sunt o opțiune foarte bună. Nu doar atât, dar sunt mai puțin costisitoare decat lentilele de unică folosintă.

Dacă, în schimb, plănuiești să le folosești numai atunci când nu porți ochelari, cand iesi din casă sau când desfășori activități sportive, precum jogging-ul sau mersul pe bicicleta, atunci lentilele zilnice sunt soluția! Astfel nu va trebui să-ți faci griji pentru faptul că ar trebui să le cureți și nici pentru sănătatea ochilor tai, care depinde de aceasta activitate.

Comoditatea

Iți dorești să pleci într-o vacanță sau o călătorie de afaceri? Atunci trebuie să știi există câteva lucruri pe care să le iei în considerare, indiferent de ce tip de lentile alegi. Daca este vorba despre lentile zilnice, atunci e important sa împachetezi numărul necesar de perechi în functie de cate zile vei calatori. Nu doar atât, dar este indicat să adaugi în bagaj câteva perechi în plus în eventualitatea in care, in mod exceptional, decizi să-ti prelungesti sederea.

În schimb, dacă optezi pentru lentilele cu utilizare îndelungată, atunci este esențial să nu uiți să iei cu tine carcasa speciala și soluția de întreținere. Alege, asadar, în funcție de activitatea care îți este mai la îndemana.

Ce se întamplă dacă folosești lentilele mai mult?

Daca se intamplă să ațipiți cu lentilele zilnice pe ochi, chiar și pentru câteva minute, cel mai probabil va veti trezi cu ochii iritați. Majoritatea lentilelor zilnice sunt fabricate din Hidrogel, material care se usucă destul de repede dacă țineți mai mult timp pleoapa închisă.

În ciuda faptului că este posibil sa nu observi niciun fel de simptom, niciun defect al lentilelor, efectele purtarii lentilelor de contact pe o perioadă mai lungă decat cea specificata sunt periculoase pentru ochi, atat pe termen scurt, cat și lung. Succint, purtarea lentilelor de contact compromite cantitatea de oxigen transmisa catre ochi.

Ai un bagaj light!

Atunci când pleci în vacanță și călătorești cu avionul, este esențial să ai un bagaj cât mai confortabil.

Lipsa necesitatii utilizarii unei solutii de intretinere sau a unui suport pentru lentile reprezintă un adevărat avantaj, mai ales pentru cei care călatoresc cu avionul. Totodată, scapi de grija ca soluțiile s-ar putea varsa prin bagaj din cauza presiunii din cabina avionului.

Practici sporturile preferate

Atunci când mergi la schi sau practici un alt sport favorit, este foarte important să ai cu tine o pereche de lentile de contact cu care să te simți confortabil.

Lentilele de unică folosință precum Dailies sunt recomandate persoanelor care au nevoie de confort sporit atunci cand practică un sport ocazional. Daca vrei să te bucuri de libertate de mișcare în vacanță, atunci poți să optezi pentru lentilele de unică folosință.

Sala de fitness, înotul la piscina, mersul pe bicicleta sau fotbalul nu par a fi sporturi periculoase. Cu toate acestea, persoanele cu probleme de vedere pot întâmpina dificultăti, mai ales dacă poartă ochelari de vedere care nu asigură un camp vizual complet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial