De ce este laurul alegerea perfectă pentru gardul tău viu?  

Toamna este momentul ideal pentru a planta un gard viu, dar care este cel mai potrivit gard viu pentru tine? Laurul, cu frunzele sale mari rotunjite, de un verde intens, este unul dintre cele mai potrivite garduri veșnic verzi, versatile și cu creștere ușoară și rapidă. 

De ce să plantezi un gard viu de laur? 

Pentru sănătate

Plantarea oricărui gard viu între proprietatea ta și un drum poate ajuta la absorbția particulelor din poluarea aerului. Poluarea aerului a fost legată de bolile de inimă și astm, așa că plantarea unui gard viu de laur este o idee grozavă pentru cei care sunt îngrijorați de sănătatea lor. Frunzele mari și strălucitoare sunt de culoare verde închis deasupra și verde pal dedesubt. Dacă nu este tăiată, va produce și flori albe parfumate.

Nepretențios

Laurul este cel mai potrivit gard viu pentru a se dezvolta la umbră. El tolerează bine umbra și este adesea plantat în grădinile mari sub copaci. Toate tipurile de laur vor crește bine și în plin soare.

Asigură intimitate

Dacă vrei să creezi puțină intimitate grădinii tale, laurul pentru gardul viu este o opțiune mult mai atractivă decât un gard de lemn sau ciment. Creșterea sa rapidă ajută la dezvoltarea unui gard viu frumos și dens, care servește, de asemenea, la păstrarea controlului asupra buruienilor.

Protecție fonică

Grosimea frunzelor sale servește, de asemenea, la atenuarea sunetelor din trafic și din stradă, oferind în același timp o protecție eficientă împotriva vântului.

Util pentru păsări

Laurul este util și pentru păsări. Grosimea gardului viu îl face un loc ideal pentru cuiburile de păsări. Deci, pe lângă frunzele frumoase și florile aromate, laurul îți oferă și muzică de la păsările cântătoare cărora le place să trăiască în ramurile sale protectoare.

Cum îngrijești gardul viu de laur?

Laurul poate fi tăiat oricând de la începutul primăverii până în toamnă, atâta timp cât verifici dacă există cuiburi de păsări înainte de tăiere și evitați tunderea în lunile cele mai reci, astfel încât marginile tăiate să aibă șansa să se vindece înainte de îngheţ.

Îți poți tunde gardul viu cu foarfece sau cu o mașină de tuns gardul viu. Multe cărți îți vor spune să folosești foarfecele pentru că laurii au frunze mari, iar marginile tăiate lăsate de o mașină de tuns gard viu vor face să arate neîngrijiți. Totuși, acest lucru nu este necesar, mai ales dacă îl tunzi primăvara, astfel încât noua creștere să acopere rapid marginile tăiate. 

Așa că să nu-ți fie teamă să îl tai în fiecare an, deoarece vei evita ca odată cu trecerea timpului, acesta să devină din ce în ce mai lat și, în cele din urmă, să aibă nevoie de măsuri de remediere drastice. 

Indiferent de momentul în care tăiați gardul viu de laur, este recomandat să îi oferi o hrană echilibrată în fiecare primăvară înainte de începerea creșterii, împreună cu un mulci generos, pentru a păstra umiditatea la rădăcini în timpul sezonului de creștere. Gardurile vii bine tratate vor avea o creștere anuală bună, iar frunzișul va avea un verde intens strălucitor și bogat. Laurii sănătoși sunt lipsiți de probleme, deoarece rezistă dăunătorilor și bolilor.

Astfel, dacă ești în căutarea unor plante pentru gard viu, din dorința de a dărui grădinii tale frumusețe și varietate, Verdena.ro este site-ul care răspunde nevoilor tale și asigură livrarea plantelor direct la tine acasă.

Sursa foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial