De ce este important să alegi o saltea de calitate pentru patul copilului

Cu toții ne-am confruntat în viață cu experiența unei saltele de pat de proastă calitate, care ne-a adus nopți agitate și dimineți cu dureri de spate. Din păcate, unele vacanțe au fost compromise total din cauza condițiilor inconfortabile pentru somn, iar asta ne arată cât de important este să acordăm atenției saltelei destinată copilului nostru. 

Trebuie menționat faptul că, deși patul are și el un rol important, el reprezintă doar un cadru care va susține salteaua. Aceasta din urmă este de fapt, elementul de bază care asigură confort și sprijin pentru tot corpul, astfel încât somnul să fie de calitate și să ofere odihna atât de importantă pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. 

Criterii pentru alegerea  celei mai bune saltele pentru copilul tău

Dacă vrei să alegi cea mai bună saltea pentru micuțul tău, am pregătit câteva recomandări importante, de care trebuie să ții cont. Copilul tău petrece între 10 și 14 ore pe zi dormind, iar dacă îți dorești să îi oferi cele mai bune condiții pentru acest lucru, alege un produs fără substanțe alergenice, cu dimensiuni și fermitate adecvate. Poți găsi aici cea mai buna saltea 90×200 pentru camera copilului, având certitudinea că respectă toate criteriile de mai jos: 

  1. Fermitate de nivel mediu

Saltele pentru copii trebuie să aibă o fermitate diferită de cele pentru adulți având în vedere că este vorba despre corpuri cu greutate diferită. Un copil cântărește mai puțin decât un adult, din acest motiv are nevoie de o saltea destul de moale care să îi permită alinierea corectă a coloanei vertebrale și un somn de calitate. 

  1. Umplutura

Poți opta pentru saltele cu umplutură naturală, cum ar fi paiele sau algele, sau pentru saltele cu spumă de memorie sau spumă de latex.  Fiecare variantă de umplutură pentru salteaua copilului tău are avantaje și dezavantaje. Astfel în timp ce saltele naturale sunt recomandate deoarece nu conțin substanțe chimice și evită riscul de sufocare în cazul în care copilul se întoarce cu fața în jos, saltele cu spumă de memorie sau de latex exercită o presiune mai mică asupra corpului, oferind o poziție confortabilă adecvată unui somn profund. Varianta saltelelor cu arcuri nu este recomandată pentru copiii mici, deoarece le poate afecta sănătatea coloanei vertebrale. În plus, acestea sunt și zgomotoase și pot crea disconfort în timpul somnului.

  1. Husa

Este recomandat ca salteaua pentru patul copilului să fie realizată din materiale naturale, de obicei bumbac, care să permită circulația aerului și să absoarbă transpirația. Husa trebuie să fie detașabilă, astfel încât să poată fi spălată oricând este nevoie, prelungind viața saltelei și îmbunătățind aspectul general. 

Alegerea unei saltele de calitate pentru cel mic este necesară deoarece trebuie să asigure distribuirea uniformă a greutății și un mediu confortabil pentru somn. Atunci când somnul este odihnitor se îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce duce la un bust de energie pe toată durata perioadei active din timpul zilei. În plus, somnul este cel care permite secreția hormonilor de creștere, astfel încât este primordial pentru o dezvoltare sănătoasă a copiilor. 

Dacă ai un copil care suferă de alergii, este recomandat să te axezi spre o saltea organică, care nu permite înmulțirea acarienilor și elimină complet expunerea la substanțe chimice. O altă variantă o reprezintă saltele cu spumă hipoalergenică, creată special pentru copiii care suferă de alergii. Alegerea unei saltele de calitate permite ca simptomele de orice fel să fie diminuate sau chiar eliminate complet, iar cel mic va beneficia de o calitate crescută a vieții, în general. 

Chiar dacă alegerea saltelei perfecte poate fi o misiune destul de complicată, merită să faci acest efort deoarece beneficiile vor fi pe termen lung. Nu doar că cel mic va dormi bine, dar va dezvolta un comportament pozitiv față de odihnă, iar asta va conta inclusiv în viața de adult, atunci când va fi atât de ușor expus epuizării din diferite motive. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial