Dana Nălbaru a adoptat o fetiță de etnie romă

Dana Nălbaru a fost una dintre cele mai iubite artiste de la noi. Pe muzica ei și a celor de la Hi-Q, trupă din care a făcut parte timp de 11 ani,luau naștere cele mai frumoase petreceri. Între timp, Dana s-a căsătorit și a devenit mamă, iar statutul de mamă a venit la pachet cu retragerea din viața publică. 

Azi, Dana Nălbaru se dedică întru-totul copiilor și susține că nu mai intenționează să revină pe scenă. Recent, Dana a luat decizia de a-și mări familia. Și nu oricum, ci adoptând o fetiță. De etnie romă. Într-un interviu pentru www.adevarul.ro, Dana spune că a făcut acest gest întrucât a simțit nevoia să facă un bine: “Am simţit nevoia să salvez viaţa cuiva, oricât de lipsit de modestie sună lucrul ăsta“, spune artista.

Singurul criteriul după care Dana Nălbaru a decis să adopte o fetiță de etnie romă

Ideea de adopție nu este la îndemâna oricui. În general, apelează la adopție acele cupluri care nu pot avea copii naturali. Nu a fost, însă, cazul Danei, care are doi copii superbi. Dar adopția unui copil de etnie romă poate fi privită cu suspiciune sau ca o ciudățenie. De ce ar face cineva așa ceva? Care să fie motivația cuiva pentru a adopta un copil rom?

Iată care a fost criteriul de selecție al Danei: “Am accesat lista copiilor greu adoptabili, lista copiilor pe care nu-i vrea nimeni. Am văzut-o şi în patru luni ne-am cunoscut. La câteva săptămâni după ce ne-am văzut a venit la noi şi a rămas“, precizează proaspăta mămică adoptivă.

Dana nu s-a temut niciodată că ar putea fi judecată sau că s-ar putea confrunta cu prejudecățile. Știe doar că dragostea trebuie să fie necondiționată: “Eu nu sunt rasistă, nu mă interesează ce cred oamenii din jur.  Am încredere că împreună cu Dragoş o să reuşim să o pregătim pentru viaţă. Ea a făcut nişte progrese extraordinare. Are 6 ani, a trecut prin nişte lucruri foarte grele. O admir pentru cum este şi pentru tăria pe care o are. Acum merge la şcoală, şi-a făcut prieteni, e pe un drum extraordinar de bun. Chiar suntem mândri de ea“, adaugă Dana Nălbaru.

Una dintre lecțiile pe care Dana le-o predă celor trei copii este lecția bucuriei: “Nu contează decât să te bucuri, să fii prezent, să te bucuri cu adevărat de cei pe care îi iubeşti“.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vedete-Personalitati