Damian Drăghici, cerșetor în Grecia. Dezvăluiri despre cea mai grea perioadă din viața lui: „Mai primeam câte un șut”

Unul dintre cei mai cunoscuți și talentați muzicieni din România, Damian Drăghici, artistul supranumit „omul-orchestră', a fost invitatul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai'. Cu o poveste de viață demnă de film, artistul Damian Drăghici a dat curs tirului de întrebări pe care jurnalista Denise Rifai i le-a adresat.

Cum artistul a părăsit România, înainte de Revoluția din 1989, dorindu-și să ajungă în Statele Unite ale Americii, acesta a avut de înfruntat foarte multe probleme, în special în Grecia, una dintre țările în care a trebuit să poposească pentru a ajunge în țara tuturor posibilităților, așa cum visa încă din copilărie.

Artistul a trebuit să cerșească, nu avea unde locui, și a trecut prin momente umilitoare, pentru a ajunge acolo unde și-a dorit. „Mulți ani m-am simțit un cerșetor, și după ce n-am mai fost unul! (…). În ceea ce privește umilința, cele mai cumplite momente erau când ospătarul dădea cu apă pe mine sau primeam câte un șut, ca să plec de acolo, din restaurantul unde cântăm. (…)

Altii mă ajutau și îmi dădeau mâncare, au fost și lucruri foarte bune, dar au fost momente care mi-au creat o imagine foarte urâtă a capitalismului, în concordanță cu ceea ce mă așteptăm eu …(…) Cerșetor m-am simțit mulți ani, și după ce am terminat perioada aceea …', a povestit Damian Drăghici.

Fiica secretă a lui Damian Drăghici

Tot în Grecia, îndrăgitul artist a cunoscut-o și pe prima soție, alături de care are o fată, pe Nicolina, însă cu toată bucuria personală, artistul era nefericit, și considera că muzica pe care o oferea nu era apreciată la adevărata valoare. In lupta să continuă de a-și depăși condiția și de a deveni cel mai bun în domeniul său, până să ajungă să cânte pe cele mai prestigioase scene ale lumii, Damian Drăghici s-a temut că va rămâne doar un muzicant de cârciumă în străinătate, așa cum auzea că i se spune mereu de către familia sa.

„De-asta fug de 40 de ani, și în ziua de azi fug de asta. Fug să-mi depășesc condiția, și de primele cuvinte pe care le-am auzit în casă. (…) Nu am avut un sfătuitor, în alegerile mele, dar am avut o . Eu sunt foarte credincios, care îmi spunea întotdeauna poți!, chiar și în cele mai cumplite momente, și am avut parte de unele extrem, extrem de grele, din punct de vedere emoțional. (…) . Încă de la 15 – 16 ani, le spuneam prietenilor mei că vreau să ajung mare în America!'.

Despre copilăria artistului

Artistul Damian Drăghici a rememorat o perioada grea din viață sa, încă din fragedă pruncie, atunci când mama l-a abandonat. Crescut de bunicii materni, Damian Drăghici a simțit mereu lipsa mamei, dar și a tatălui. „Am iertat-o în anul 2019, cu 20 de zile înainte de a se naște fiul meu, Andrei. (…) Pentru cei care nu știu, mama este femeia aceea care vinde flori, pe colț, la Universitate, vis-a-vis de librăria Mihai Eminescu… M-am dus să o cunosc, deși înainte evităm asta (…)

M-am dus până la urmă să-mi cunosc mama pentru că am fost crescut de bunici și nu vreau să-i supăr pe ei, deși acum nu mai sunt în viață, era respectul meu față de ei. (…) Vorbind, mi-am dat seama că a fost o despărțire între părinții mei, a fost o neînțelegere…și au trebuit să se despartă. (…)

Acum ținem legătura, suntem foarte ok, am iertat-o și mi-am dat seama de ce a făcut ceea ce a făcut, sau de ce s-au întâmplat așa lucrurile. (…) Mi-am dat seama că toată viața abandonul a avut un impact major și, dacă nu m-aș fi simțit abandonat, poate că nu aș fi avut problemele pe care le-am avut de-a lungul timpului cu femeile din viața mea. (…)

Am fost abandonat undeva pe la vârsta de un an (…) Din frică de abandon, eu am fost cel care le-am abandonat pe ele, femeile. Dar, într-un final, ii mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să depășesc acest moment. (…)', a mai spus aseară Damian Drăghici, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai', difuzată la Kanal D.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete