Dalai Lama, prima apariție publică după doi ani: „Ne rugăm pentru viața…”

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a apărut în public vineri, 18 martie, după o pauză de doi ani. A întrerupt toate activitățile publice din cauza pandemiei de Covid-19 și a ieșit o singură dată pentru a fi vaccinat în spital. El a vorbit cu oamenii din Dharamshala, India de Nord, unde locuiește în exil din 1959.

Al 14-lea Dalai Lama a susținut învățăturile din Poveștile Jataka, urmate de o ceremonie pentru generarea Bodhichitta (semkye) la templul principal tibetan Tsuglakhang.

Adresându-se reuniunii, el a spus că avea programare să meargă la Delhi pentru un control de rutină al sănătății, dar nu a făcut acest lucru deoarece se simte bine.

Mii de tibetani, călugări, parlamentari, președintele Administrației Centrale Tibetane și miniștrii cabinetului său în exil s-au adunat pentru discursul spiritual.

„Este o zi frumoasă, deoarece l-am văzut pe Sfinția Sa după mai bine de doi ani. Unul dintre cele mai bune vești este că se simte bine și că este sănătos. Ne rugăm pentru viața lungă a Sfinției Sale. Ne simțim cu adevărat fericiți și binecuvântați să-l vedem pe sănătos și bine', scrie Times of India.

profimedia-0671599067SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Turiștii, de asemenea, încântați de revenirea liderului spiritual. O româncă ajunsă în India pentru prima oară a declarat că se bucură de această ocazie pe care a primit-o.

„Este prima dată când sunt în India. Este cu adevărat minunat să-l văd. A fost prima lui predare după pandemie și este minunat să fii aici'.

Numind-o o ocazie „de bun augur', un alt turist străin a spus: „Ne-am adunat aici pentru a sărbători și să ne rugăm pentru pacea și fericirea tuturor ființelor simțitoare.'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete