Daciana Sârbu și Victor Ponta au adoptat o fetiță de pe lista copiilor greu adoptabili. „Nu am avut criterii”

Daciana Sârbu și Victor Ponta au adoptat o fetiță de pe lista copiilor greu adoptabili. „Nu am avut criterii”

Daciana Sârbu și Victor Ponta au decis să aibă al treilea copil în urmă cu mai mult de un an. Aceștia au făcut toate demersurile și au reușit să adopte o fetiță. Maria e mezina familiei. 

În luna decembrie 2020 s-a aflat că Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță. Au ținut totul secret. Nici ulterior, după dezvăluire, nu au făcut prea multe declarații, până acum, când Daciana Sârbu a fost invitată în podcastul lui Mihai Morar. Ea a spus că decizia de a adopta un copil a fost luată de toată familia.

„În momentul în care am luat decizia împreună cu copiii, lucrurile au mers natural. Andrei a spus că e pregătit să îi dea camera lui. Irina a spus că vrea să fie fată şi să nu-i dam camera ei. Ea şi-a dorit mult o soră şi era fericită. Nu ştia ce o aşteaptă exact, dar având suportul lor lucrurile au mers şi mai uşor. E nevoie de multă iubire şi multă atenţie. Trebuie să fii bine, să ai în jur oameni care să te sprijine şi poţi să muţi munţii. Dacă ai un partener care îţi dă curaj poţi. Am luat decizia când eram toţi', a povestit Daciana Sârbu în podcastul lui Mihai Morar.

Prima întâlnire a fost decisivă. „Când am văzut-o prima dată mi s-a părut că seamănă cu Victor. Eu am găsit un chip care radia bucuria. E cel mai vesel copil, le-am spus că nu dorim să mai vedem pe altcineva. Am văzut-o pe Maria şi am mers mai departe cu gândul că nimic rău nu are ce să se întâmple', a mai spus Daciana Sârbu.

Procesul de adopție a durat ceva timp chiar dacă ea și Victor Ponta nu au avut anumite criterii pentru copil, au vrut o fetiță de pe lista copiilor greu adoptabili. „Există un proces de acreditare a familiei adoptatoare şi durează. Nu e uşor. Există psihologi care te pregătesc. Acest proces se finalizează cu acest atestat pe care poţi să-l primeşti sau nu. Experienţa celor care te evaluează poate ajunge la concluzia că familia nu e pregătită.

După acest proces, în funcţie de ce optezi, să alegi să te nimerească sistemul în momentul în care apare un copil conform criteriilor pe care le-ai expus. Există şi varianta pe care am mers noi, există o listă a copiilor greu adoptabili şi acolo e un proces deschis. Nu am avut criterii. Dosarul există şi această cerere în care spui vârsta şi alte lucruri. Noi ne-am dorit să fie fată. Noi ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili pentru că nu a contact nici ce probleme au avut, nici de ce erau pe acea listă. Noi eram pregătiţi pentru orice fel de copil, nu ne-am dorit unul perfect', a mai spus ea pe Youtube.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete