Daciana Sârbu a apelat la psiholog când a adoptat-o pe Maria: „Cu școala a fost dificil”

Daciana Sârbu și Victor Ponta au adoptat o fetiță, de la centrul de plasament, pe nume Maria. Cum s-a adaptat copilul în noua familie.

Acum, la 3 ani de la adopție, Daciana Sârbu a mărturisit că a apelat la ajutorul psihologilor pentru ca fiica ei, Maria, să se poată adapta la noua viață. Fetița a fost primită cu brațele deschise în familie și a fost ajutată să se acomodeze cu școala, dar și cu noua casă.

„A fost cu totul diferit, evident. Am fost și pregătiți, ajutați de psihologi. Dificilă a fost adoptarea ei, adaptarea la reguli, relația cu Irina, sora ei mai mare. Au fost niște etape.

Cu școala a fost dificil, rutina de a sta în bancă. Rutina de a învăța… O rutină pe care nu o avea. Nu o avea pentru că nu se lucrase cu ea. Cu răbdare și iubire, totul a mers pe drumul cel bun', a mai spus Daciana Sârbu despre fetița adoptată împreună cu Victor Ponta, potrivit Fanatik.

În București, Daciana Sârbu deține o cofetărie și se ocupă în detaliu de această afacere. Ea nu mai are timp și de alte afaceri. „Nu m-am gândit la o altă afacere. Avem un proiect de suflet, cu Maria, care e de trei ani în familia noastră, trebuie să fiu și acolo, lângă ea. Cofetăria e și ea copilul meu și are nevoie de timp.'

fiica adoptata de daciana sarbu si victor pontaSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 5)

Daciana Sârbu și Victor Ponta au adoptat o fetiță de pe lista copiilor greu adoptabili

În luna decembrie 2020 s-a aflat că Victor Ponta și Daciana Sârbu au înfiat o fetiță. Au ținut totul secret. Nici ulterior, după dezvăluire, nu au făcut prea multe declarații, până când Daciana Sârbu a fost invitată în podcastul lui Mihai Morar. Ea a spus că decizia de a adopta un copil a fost luată de toată familia.

„În momentul în care am luat decizia împreună cu copiii, lucrurile au mers natural. Andrei a spus că e pregătit să îi dea camera lui. Irina a spus că vrea să fie fată şi să nu-i dam camera ei. Ea şi-a dorit mult o soră şi era fericită. Nu ştia ce o aşteaptă exact, dar având suportul lor lucrurile au mers şi mai uşor. E nevoie de multă iubire şi multă atenţie. Trebuie să fii bine, să ai în jur oameni care să te sprijine şi poţi să muţi munţii. Dacă ai un partener care îţi dă curaj poţi. Am luat decizia când eram toţi’, a povestit Daciana Sârbu în podcastul lui Mihai Morar.

Prima întâlnire a fost decisivă. „Când am văzut-o prima dată mi s-a părut că seamănă cu Victor. Eu am găsit un chip care radia bucuria. E cel mai vesel copil, le-am spus că nu dorim să mai vedem pe altcineva. Am văzut-o pe Maria şi am mers mai departe cu gândul că nimic rău nu are ce să se întâmple’, a mai spus Daciana Sârbu.

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, mai 2023:

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 
  • Răsfoiește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete