Dacă preferi ginul, lumea va ști că ai cu adevărat gusturi rafinate!

Cu o istorie veche de secole și o reputație cu o adevărat impresionantă în lumea mixologiei, ginul are la bază fructe de ienupăr și o origine misterioasă. În ultima vreme, această băutură a devenit din ce în ce mai populară, mai ales printre cei care apreciază produsele de calitate și mixurile sofisticate. 

Înainte de orice, trebuie subliniat și faptul că nu este corect să generalizezi și să etichetezi persoanele în funcție de preferințele lor. Acestea fiind zise, deși „gusturile nu se discută', despre cei pasionați de gin de calitate se spune de multe ori că sunt sofisticați, eleganți și rafinați. 

O astfel de percepție poate fi explicată printr-o serie de factori, precum procesul de producție, dar și gustul și aromele unice ale băuturii obținute din fructe de ienupăr. Despre toate acestea, poți descoperi mai multe în cele ce urmează!

Despre jenever sau băutura cu o istorie îndelungată

Multe persoane atribuie invenția acestei băuturi fizicianului de origine olandeză, Franciscus Sylvius. Se pare că, la mijlocul secolului al XVI-lea, acesta folosea tăria din fructe de ienupăr în scop medicinal. Pe vremea aceea, băutura era cunoscută sub denumirea de „jenever'. Se spune că, inițial, aceasta era folosită pentru a trata durerile de stomac și alte probleme de sănătate.

Cu toate acestea, există și persoane care susțin că italienii produceau acest tip de alcool încă din secolul al XI-lea. Deși adevărul va rămâne, cel mai probabil, un mister, un lucru este cert: băutura din fructe de ienupăr este una dintre cele mai populare tipuri de alcool din întreaga lume. 

De ce este băutura din fructe de ienupăr atât de populară?

Există mai multe motive pentru care tăria pe bază de fructe de ienupăr a crescut în popularitate odată cu trecerea timpului. Unul dintre argumentele principale se referă la faptul că aceasta este o băutură care poate fi utilizată pentru a prepara o gamă largă de cocktailuri și băuturi mixte.

Totodată, multe persoane apreciază aroma distinctivă de gin, care se remarcă prin note de condimente și ierburi, precum și prin gustul amărui, specific fructelor de ienupăr. Datorită produselor folosite pentru a-l obține, acesta rămâne una dintre băuturile consumate de către cei care își doresc să piardă din greutate.

De altfel, datorită ingredientelor naturale, atunci când este consumat ocazional, un pahar de gin (simplu sau alături de apă tonică, combinație cunoscută drept G&T) poate avea efecte benefice asupra sănătății. 

De exemplu, un pahar de G&T, în care ai pus 45 ml de alcool și 130 ml de apă tonică, nu conține decât 142 de calorii. Consumat cu moderație, acest cocktail are efecte antioxidante și antiinflamatoare, beneficii care se datorează fructelor de ienupăr din compoziția băuturii. 

Totodată, este o băutură diuretică, care oprește retenția de apă și, implicit, balonarea. De altfel, boabele de ienupăr sunt considerate super boabe, motiv pentru care acestea au numeroase alte beneficii asupra sănătății.

Nu în ultimul rând, trebuie amintit faptul că există numeroase cocktailuri chic, pe bază de gin, precum Dirty Martini sau French 75. Pentru a le prepara, nu trebuie decât să accesezi magazinul online BeiCeVrei, să comanzi produsele de care ai nevoie și să te bucuri de una dintre cele mai sofisticate băuturi din toate timpurile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial