Cura la salina: Ocna Sibiului

Cura la salina: Ocna Sibiului

Muzeul Satului din Sibiu, Moara de vant cu panze

Muzeul Satului din Sibiu, Moara de vant cu panze

Sibiu

SURPRINZATOR: Spectacolul fascinant al salbei de lacuri sarate risipite ca mici nestemate imprejurul vechiului burg al Hermannstadt-ului, ascunse in mijlocul padurilor seculare de la Ocna Sibiului, pe locurile vechilor saline parasite, sapate „in clopot“, la sute de metri adancime.

DE VAZUT: „Biserica cu arcade oarbe“ Brancoveanu de Sus, al carei tablou votiv este singurul din tara unde apar impreuna figurile voievodului Mihai Viteazul si a lui Voda Constantin Bracoveanu si Turnul cu Ceas din Ocna Sibiului care masoara timpul fara intrerupere din anul 1787.

DE CAUTAT: Lacul fara Fund, care este monument al naturii, dar si Ocna Pustie, ale carei ape ajung la 160 m adancime si este cel mai adanc lac salin din Romania.

DE GUSTAT: Bulzul cu cas si branza de oaie, copt in spuza pana ce capata coaja aramie, dar musai alaturi de o cana de zer proapat, gros si nitel racit.

DE INCERCAT: Vila Mary-Luisa, o locatie aflata in vecinatatea padurilor de stejari, loc cu parfum de epoca si ferestre oblonite inchise in lemn pictat, insa dotata cu cele mai moderne facilitati: transport auto, camere cu sauna proprie, acces la complex cu bowling, billiard si SPA.

DE CHELTUIT: Costul cazarii, la majoritatea vilelor si pensiunilor din zona, incepe de la 80 de lei pana la 100 lei pe zi. Mai multe pe www.pensiuni-vile.ro.

Sfat: Daca ai mai multi prieteni si puneti la cale o iesire de weekend impreuna, puteti inchiria o vila intreaga de 8-10 camere pentru circa 800 lei pe zi.

Bine de stiut

  • Rezervari online

Un ajutor competent si la indemana pentru vacantele tale in Romania: site-ul www.infopensiuni.ro. Poti afla imediat o multime de informatii utile: obiectivele turistice din zona, calendarul evenimentelor, oferte speciale si promotii; in plus, poti vedea fotografii de la pensiunile alese, poti face direct rezervari online si poti accesa si alte doua site-uri utile ale aceluiasi portal turistic: www.rohotels.ro si www.infoturism.ro.

  • Harti la zi

Mio Technology, liderul pietei de dispozitive GPS, ofera un nou update pentru innoirea hartilor online. La echipamentele Spirit si Moov cumparate in ultimul an, update-ul este gratuit. Actualizarea hartilor este disponibila online pe www.mio.com.ro sau pe carduri SD si cuprinde harta Romaniei, a Europei Centrale, precum si harta intregii Europe.

Adrian Ciltan
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vacanta