Cum te reobișnuiești cu munca la birou după o perioadă lungă de lucru în sistem remote

Dacă în timpul pandemiei sistemul de lucru remote a fost opțiunea implicită și a fost apreciat pentru o perioadă, cu timpul, mulți angajați și angajatori și-au dat seama că interacțiunea între colegi este importantă pentru cultura organizațională și dezvoltarea profesională. 

În acest context, tot mai mulți angajați încep să se întoarcă la birou. Însă, revenirea nu este ușoară, mai ales dacă ți-ai modificat rutina zilnică în funcție de confortul de care ai beneficiat lucrând de acasă. Așadar, va fi nevoie de unele ajustări pentru a te adapta din nou muncii de birou. Iată câteva idei despre cum poți face această tranziție mai ușoară.

Fă-ți o listă cu avantajele lucrului de la birou

Pentru a avea o imagine mai clară despre lucrurile care fac munca la birou mai atractivă în detrimentul sistemului de lucru remote, întocmește o listă de avantaje. 

În primul rând, lucrul într-un birou stimulează sentimentul de apartenență. Faptul de a fi în preajma unor colegi care împărtășesc un obiectiv comun consolidează întocmai scopul individual în cadrul companiei. Oamenii sunt capabili să observe acțiunile celorlalți și să simtă parte a unui angrenaj organizațional. 

Sentimentul de apartenență este greu de activat atunci când oamenii participă la ședințe online. De aceea, desfășurarea activității într-un spațiu de birouri ce stimulează creativitatea și inovarea, le permite angajaților să construiască conexiuni semnificative. În sprijinul acestei afirmații vin rezultatele unui sondaj Genesis Property, companie deținută de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property. Conform sondajului, 90% dintre respondenți consideră că existența unor spații dedicate socializării și timpului liber ajută la integrarea mai facilă în colectiv și la consolidarea echipelor, dar și la un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală.  

În plus, este mai ușor pentru angajați să socializeze atunci când petrec timp împreună la birou, decât atunci când comunică pe cale digitală. 

În al doilea rând, locul de muncă fizic poate îmbunătăți productivitatea, permițând schimbul de informații și accesibilitatea și ajută angajații să se simtă mai încrezători în rolurile lor. Mai mult, noilor angajați le va lua mai puțin timp să absoarbă informațiile necesare pentru a-și îndeplini atribuțiile. Ei vor putea să urmărească activitatea celorlalți, să studieze procesele existente și să înțeleagă mult mai eficient obiectivele echipei.

Alege companii care înțeleg importanța spațiului de lucru

O companie atractivă din punct de vedere al interacțiunii și colaborării poate însemna o companie ce oferă spații de birouri adaptate nevoilor angajaților. Biroul înseamnă mai mult decât locul în care oamenii își desfășoară activitatea profesională. Este un loc colaborare și inovare, în care angajații se pot conecta la munca lor. Este un teren propice pentru noi prietenii și pentru relații profesionale semnificative.

Odată cu revenirea la birou angajatorii au înțeles importanța creării unui mediu de lucru sănătos și relaxant pentru angajați. O atmosferă prietenoasă la birou îi ajută pe angajați să evite epuizarea și să se dezvolte într-un mediu productiv și creativ. 

În plus, pentru a face tranziția mai ușoară este important ca procesele să fie adaptate treptat, pentru a facilita reintegrarea și îmbunătățirea rutinei de birou. Ar putea fi utile aplicațiile care stimulează interacțiunea între colegi, în timpul și în afara orelor de lucru sau care oferă informații despre disponibilitatea zonelor de relaxare din campusul în care se află clădirea de birouri.

Dacă ai avea de ales, ca potențial candidat vei dori, cel mai probabil, să-ți desfășori activitatea într-un spațiu de lucru relaxant și atractiv. Astfel, este mult mai ușor să te concentrezi. Iar dacă spațiul de birouri permite angajaților să socializeze pe diferite planuri, acest lucru va aduce cu siguranță un plus. Așadar, orientează-te către companii care prioritizează importanța amenajării unui spațiu de birouri care să asigure bunăstarea angajaților din perspectiva interacțiunii și stimulării creativității.

Profită de interacțiunile directe cu colegii pentru a-ți eficientiza taskurile

Întoarcerea la birou oferă avantajul de a putea discuta mult mai eficient cu echipa și a putea rezolva lucrurile mai repede. Astfel de interacțiuni pozitive cresc moralul și îmbunătățesc satisfacția profesională. Din acest punct de vedere, lucrul la birou te ajută să-ți dezvolți abilitățile necesare pentru a genera interacțiuni pozitive. 

În plus, există mai multe beneficii în a avea relații de muncă eficiente. Atunci când oamenii sunt fericiți la locul de muncă, au tendința de a face o treabă mai bună, productivitatea crește, iar serviciile se îmbunătățesc. O interacțiune excelentă la birou îmbunătățește, de asemenea, munca în echipă, ceea ce face ca angajații să fie mai eficienți în perioadele solicitante.

Așadar, spațiile de birouri sunt esențiale mediului de lucru. Ele pot impacta cultura organizațională, productivitatea și eficiența echipei precum și bunăstarea generală a acesteia la locul de muncă. 

Sursa foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat de Genesis Property

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial