Cum te conectezi cu bebelușul tău în 3 pași simpli?

John Bowlby (psihiatru, psiholog și psihanalist britanic) și Mary Ainsworth (psiholog canadian) susțin în Teoria atașamentului faptul că ființele umane au nevoie să formeze și să întrețină legături emoționale puternice față de alte ființe umane. În momentul în care te conectezi cu bebelușul tău, îi transmiți mesajul că el contează, că este important și este iubit. Astfel, ajuți la construirea unei stime de sine sănătoase. 

Cercetările arată că atingerea și contactul fizic în primele zile de viață ale bebelușului reprezintă cea mai bună oportunitate de a crea legături între copil și părinți. 

Iată cum te conectezi cu puiul tău când este bebeluș

1. Purtarea unui marsupiu are multe beneficii și avantaje

– ajută atât la menținerea coloanei vertebrale a copilului, cât și a oaselor șoldului, într-o poziție corectă; 

– ajută la plânsul micuțului;

– poziția verticală ajută la atenuarea refluxului esofagian;

– ajută la diminuarea colicilor;

– ajută la tratarea displaziei de șold;

– oferă siguranță copilului;

– ocupă puțin spațiu;

– oferă confort copilului, fiind moale și flexibil;

– te ajută pe tine, ca părinte, în realizarea altor activități, deoarece ai mâinile libere.

Se recomandă a se folosi un produs realizat din bumbac organic, ce are un material ce îi permite pielii să respire și să prevină supraîncălzirea. Totodată, un marsupiu trebuie să fie durabil, să ofere confort atât copilului, cât și părintelui și să fie ușor de utilizat. Norocul tău este că pe babymatters.ro găsești exact ce ainevoie. Nu uita să iei în calcul constituția părintelui care va folosi marsupiul și vârsta și dimensiunile copilului.

2. Vorbește și povestește cu bebelușul tău

Uită pentru o clipă de vasele murdare sau de hainele nespălate și acordă-ți 30 de minute pe zi doar ție și copilului. Vorbește cu el, cu o voce blândă și caldă. 

Un studiu condus de Universitatea Pacific Lutheran din Tacoma, Washington susține că bebeluşii ascultă în mod activ vocea mamei încă de când sunt în uter. Știai că la naştere, aceștia pot distinge între limba maternă şi o limbă străină? Bebelușii sunt capabili să recunoască ritmul și linia melodică a limbajului. Ulterior, când copilul crește este important să îl asculți și să îi oferi înțelegere și acceptare.

3. Jucați-vă împreună

Chiar dacă este prea mic să se joace cu păpușile sau mașinuțele, îl poți amuza cu diverse sunete sau expresii faciale. Vei sesiza că reacționează diferit la unele dintre ele, ceea ce înseamnă că te va ajuta să începi să îl cunoști mai bine.

Sunt câțiva pași simpli, pe care dacă îi urmezi, vei reuși să îți creezi o conexiune minunată cu bebelușul tău.

Sursa foto: freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial