Cum se curăță tenișii albi

Nu-i așa că te-ai întrebat și tu cu amărăciune de ce tenișii tăi cei albi se murdăresc imediat, în timp ce priveai cu jind la tenișii de-un alb impecabil… purtați de cei din jur?! Te gândești că ceva nu e în ordine cu tine, cu felul cum mergi, cum pășești, cum alergi. Tenișii albi sunt mai pretențioși. Dar asta o știi deja. Iată cum se curăță tenișii albi, rapid și eficient, fără să apelezi la mașina de spălat care, în mod cert, le scurtează viața.

Tenișii albi – o provocare

Știm că mașina de spălat are programe personalizate pentru lucruri, obiecte sau țesături delicate. Dar mai știm că, fiind vorba de o spălare necontrolată, bazată pe un ciclu automat, există riscul ca produsele să se strice. După câteva experiențe neplăcute cu tenișii albi, ne-am întrebat, și pe bună dreptate, dacă nu cumva sunt de unică folosință. Ei bine, nu! Iată cum se curăță tenișii albi, rapid și ușor, fără să apelezi la mașina de spălat.

  • Orice zgârietură superficială sau profundă a materialului cauciucat poate fi estompată cu ajutorul unui lac de unghii alb imaculat. Curăță în prealabil zona cu un șervețel umed, așteaptă să se usuce apoi aplică un strat subțire pe zgârietură.
  • Știm că o dată la trei luni periuța de dinți se înlocuiește cu una nouă. Ce-ar fi să salvezi o periuță și
    s-o transformi într-un accesoriu de curățat zone mai delicate?! Pune un strop de oțet pe periuță și curăță zona unde murdăria s-a așezat ca o amprentă.
  • Spală șireturile mai des, chiar dacă ți se par albe și curate. S-ar putea să fie doar o iluzie optică și să nu distingi cu claritate culoarea ternă spre gri a șireturilor.
  • Spală tenișii cu ajutorul unui burete de vase (nou) pe care adaugi șampon delicat pentru copii. După ce-i clătești temeinic, adaugă în interiorul tenișilor prosoape de hârtie. Vor absorbi umezeala și se vor usca mai ușor.shutterstock_783115057
  • Nu-i uscați la soare în aer liber. Vor căpăta o culoare ușor gălbuie. Așezați-i într-un loc aerisit, cel mai indicat, la umbră.
  • Întrebarea de mie de puncte cu siguranță ți-ai pus-o și tu: putem folosi înălbitor pentru curățare? Specialiștii spun că DA, dar cu o condiție: să fie diluat sufiecient de bine. Majoritatea ghidurilor de îngrijire a încălțămintei sugerează să se folosească următorul raport: la o parte înălbitor se adaugă 5 părți de apă.

Florentina Mușat

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cum alegi rochia perfectă pentru balul de absolvire?

Ce rochii se poartă vara aceasta?

Piesele vestimentare pe care ar trebui să le eviți dacă ești mică de înălțime

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete