Cum să vă îngrijiți papucii ca să reziste cât mai mult

S-ar putea să vină o zi în care nu purtați pantofi confortabili și primul lucru pe care vrei să îl faceți este exact ceea ce v-ați dorit să faceți în tot acest timp: să vă încălțați picioarele într-o pereche de papuci de damă. 

Este important să luați măsurile potrivite pentru a vă păstra papucii în cea mai bună formă, astfel încât să fie pregătiți pentru o astfel de zi. Iată ce ar trebui să știți despre cum să aveți grijă de papuci de damă:

Papucii pot fi spălați?

Ca regulă generală, papucii ar trebui curățați la fața locului și nu sunt de încredere cu mașina de spălat. Chiar și papucii din bumbac necesită îngrijirea delicată pe care ați acorda-o pantofilor de gală. Mai jos este un ghid rapid pentru a determina ce tip de curățare ar trebui să faceți:

Pentru papuci de damă din piele întoarsă, folosiți o cârpă uscată pentru a absorbi orice scurgere. Dacă este vorba de o pată mai intensă, ar trebui să aplicați detergent de vase pe zona afectată și, cu o cârpă ușor umezită, să tamponați până când acesta este absorbit. Apoi folosiți o cârpă uscată pentru a îndepărta excesul de apă.

Pentru piele, folosiți un detergent pentru piele. Puteți obține șervețele pentru piele de la majoritatea magazinelor și sunt o investiție de încredere în caz de urgență.

Pentru papuci de damă din bumbac, scufundați-i în apă rece și folosiți detergent de vase sau un detergent delicat pentru a spăla exteriorul și interiorul. Goliți chiuveta sau cada și umpleți-o din nou cu apă rece pentru a scufunda și a curăța detergentul. Aveți grijă să nu îi stoarceți, deoarece acest lucru ar putea să îi deformeze. Puteți să presați pentru a scoate excesul de apă sau să folosiți o cârpă uscată. Lăsați-i să se usuce la aer peste noapte.

Ar trebui să înlocuiți acea pereche de papuci de dama, dacă au fost rupți în bucăți de câinele familiei. Sau atunci când tălpile încep să se uzeze. Sau dacă sunt prea murdari. Într-adevăr, este timpul să înlocuiți papucii atunci când nu reușiți să inversați uzura. 

Majoritatea oamenilor adoră să primească papuci de damă sau bărbătești în preajma sărbătorilor. Dacă vă luați papuci de damă de calitate, vă puteți aștepta ca aceștia să reziste mult mai mult dacă le faceți o curățare bună din când în când.

Pot fi spălați în mașina de spălat?

La fel ca și creioanele colorate, papucii pot merge în mașina de spălat, dar nu ar trebui. Dacă, din orice motiv, trebuie să vă curățați papucii, ar trebui să faceți o curățare adecvată pe alocuri. 

Va dura mai puțin de 15 minute pentru a face o treabă excelentă și nu va trebui să așteptați lângă mașina de spălat în speranța că prețiosul dvs. papuc nu a fost deteriorat acolo.

Papucii pot intra în uscător?

Papucii nu ar trebui să meargă în uscător. Cel mai bine este să îi lăsați să se usuce la aer după ce i-ați curățat punctual. Dacă nu vă puteți deplasa fără papuci puțin încălziți, puteți accelera procesul de uscare cu un uscător de păr. Chiar și atunci, vă recomandăm șosete confortabile din lână doar pentru a garanta că nu micșorați nimic.

Ce se întâmplă dacă papucii mei miros?

Dacă (și când) papucii dvs. încep să miroasă, cel mai bine este să le oferiți o pauză și să faceți unul dintre cele trei lucruri pentru a-i menține proaspeți.

  • Puteți presăra în papuci niște pudră pentru picioare sau bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza mirosul. Asigurați-vă că dați cu aspiratorul după aceea, altfel veți lăsa urme albe de picioare pe podea.
  • Trucul cu șervețele de uscător. Puneți câteva șervețele de uscător în papuci și în câteva ore veți avea acel miros proaspăt și curat.
  • Pentru o curățare mai profundă, umeziți interiorul papucilor cu o cârpă umedă și un detergent ușor. Faceți tot posibilul să ajungeți și în zonele greu accesibile. Apoi, folosiți o altă cârpă umedă doar cu apă pentru a șterge excesul de detergent. Folosiți un prosop de hârtie sau o cârpă uscată pentru a absorbi umezeala rămasă. După ce ați terminat, umpleți pantofii cu prosoape de hârtie pentru a-i ajuta să se usuce complet. Lăsați-i peste noapte.

Ar trebui să purtați șosete cu papuci?

Spre deosebire de șosete și sandale, poate fi o idee bună să purtați șosete cu papuci. Un motiv pentru a face acest lucru este de a împiedica papucii să înceapă să miroasă. S-ar putea să aveți picioare urât mirositoare, așa că de ce să nu luați câteva măsuri de precauție suplimentare pentru a împiedica înlocuirea prea curând a papucilor.

S-ar putea să fiți persoana care merge zile întregi purtând doar papuci de damă prin casă. S-ar putea să fiți, de asemenea, genul care îi încalță pentru acele momente de tranziție dimineața și seara. S-ar putea ca papucii să nu aibă nevoie de o bonă atunci când ieșiți la cină în oraș, dar, de fapt, au nevoie să fie îngrijiți.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial