Cum să transformi treburile casnice într-o activitate distractivă în cinci pași

Cum să transformi treburile casnice într-o activitate distractivă în cinci pași

Te-ai gândit vreodată că realizarea treburilor casnice ar putea fi un mod distractiv și benefic de a petrece timp cu familia? Ei bine, totul pornește de la strategia de menaj pe care o adopți și de la felul în care percepi această activitate.

Pe lângă faptul că vei avea o casă mai curată, a te implica în realizarea treburilor casnice reprezintă și o modalitate de a reduce nivelul de stres, de a ameliora starea de anxietate și de a te menține în formă. Desigur, în ultimii ani, sarcinile casnice au devenit mai simplu de efectuat datorită tehnologiei moderne. Astfel, dacă nu vrei să mai pierzi timp cu uscarea hainelor, un uscator de rufe este soluția cea mai la îndemână. O mașină de spălat vase și un aspirator automat se numără, de asemenea, printre electrocasnicele care fac sarcinile casnice mai ușor de realizat.

Așadar, cu ajutorul tehnologiei moderne, cu un strop de imaginație și cu un plan bine pus la punct, poți transforma o activitate mai puțin plăcută într-una relaxantă, motivantă și distractivă.

Primul pas: realizează o listă pentru curățenie

Realizarea unei liste ori a unui program pentru curățenia locuinței nu este o activitatea prea distractivă, dar ajută la o mai bună organizare. Fiecare membru al familiei va fi implicat, având astfel sarcini specifice de îndeplinit. Cu ajutorul unei liste pentru curățenie, ai siguranța că, la finalul zilei, toate treburile casnice sunt îndeplinite.

Pasul al doilea: alege instrumentele potrivite

Fie că este vorba despre curățenia de primăvară, fie că e timpul pentru sarcinile obișnuite săptămânale, instrumentele de curățare potrivite pot face diferența. De exemplu, poți folosi, pe post de mop, o pereche de papuci cu talpă din microfibră. Curățarea podelelor și a gresiei în pași de dans s-ar putea să devină una dintre activitățile preferate din timpul săptămânii. De asemenea, mănușile de protecție folosite în timpul curățeniei pot fi sub forma unor animale sau personaje din desene animate. În plus, realizarea soluțiilor de curățare, folosind produse naturale, este o modalitate perfectă de a economisi bani și de a-i învăța lucruri educative pe copii.

Pasul al treilea: creează un playlist energic

Country, rock, folk, clasic, indiferent de genul muzical preferat, muzica trebuie să se audă în timp ce efectuezi sarcinile casnice. Treburile monotone pot fi făcute cu mai multă ușurință dacă din boxe se aud piesele preferate, pe care le interpretezi în timp ce ștergi praful de pe mobilă ori atunci când dai cu mopul prin bucătărie. Oricând, o zi de curățenie se poate transforma într-o sesiune de karaoke.

Pasul al patrulea: dă startul unei competiții

A combina jocul, antrenamentul și distracția cu sarcinile casnice este o modalitate perfectă de a obține cele mai bune rezultate când vine vorba despre curățenia în locuință. Astfel, odată planificate și înmânate sarcinile fiecărui membru al familiei, poți da startul unei competiții. Pentru a fi cât mai bine motivați să ducă la bun sfârșit treaba pe care o au de făcut, premiile ar putea fi ceea ce au nevoie. Iar pentru a face competiția și mai interesantă, câștigul va fi secret până la finalizarea sarcinilor alocate.

Pasul al cincilea: stabilește pauze pentru gustări

Din această aventură nu trebuie să lipsească gustările, iar pauzele sunt necesare și când vine vorba despre curățenia în locuință. Așadar, nu uita să le oferi membrilor familiei gustările lor preferate, precum și suficientă apă, ca să fie bine hidratați. Astfel, vor putea să-și păstreze concentrarea și să își recapete energia pierdută.

Cei mai mulți copii nu sunt atrași de astfel de activități casnice, însă ideea de competiție și de distracție în grup ar putea să îi determine să te ajute în realizarea sarcinilor din gospodărie, fără să protesteze mereu. De aceea, este important cum prezinți această activitate membrilor familiei.

Sursă foto: George Rudy/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Beko

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial