Cum să-ți ușurezi munca în bucătărie? 5 ponturi pentru a găti mai eficient

Prepararea rețetelor preferate poate fi cu adevărat o distracție. Dar când trebuie să te împarți în mai multe activități de-a lungul unei zile, gătitul poate deveni agitat și chiar extenuant.

Din fericire, există câteva ajustări simple pe care le poți aduce în bucătăria ta și care îți vor ușura munca în prepararea mâncărurilor. Deci dacă îți dorești o experiență mai plăcută în bucătărie, iată 5 ponturi pentru a găti mai eficient:

  1. Lasă spațiu liber în „triunghiul bucătăriei'

Frigiderul, aragazul și chiuveta sunt, de obicei, cele mai utilizate părți ale bucătăriei și, deci, poartă numele de „triunghiul bucătăriei'. Cu toate acestea, în funcție de rețeta pe care o gătești, triunghiul tău de lucru ar putea funcționa ușor diferit.

De exemplu, dacă procesul de coacere a unei prăjituri nu implică prea multă clătire, dar include o mulțime de ingrediente care trebuie tăiate și amestecate, triunghiul tău ar putea fi: cuptorul, frigiderul și blatul. Oricare ar fi cele mai aglomerate trei părți din bucătăria ta, încearcă să reduci orice dezordine sau obstacole între ele.

  1. Mise en place

Cele mai importante cuvinte folosite în bucătărie, în afară de „nu lua foc', sunt „mise en place'. Această expresie originară din Franța, care înseamnă să pui toate lucrurile la locul lor, se referă la o tehnică comună de măsurare, tăiere și pregătire a ingredientelor înainte de a începe prepararea propriu-zisă.

Pregătirea cărnii de pui, a condimentelor necesare și tăierea legumelor înainte de a încerca o rețetă delicioasă va face procesul de gătit mult mai rapid. Mai mult, este mai ușor să eviți gătirea peste măsură a alimentelor dacă nu încerci să cauți restul de ingrediente prin sertare în timp ce ai ceva pe foc.

  1. Pregătește în prealabil cuptorul și aragazul

Dacă îți pregătești mesele într-o tigaie rece, o să pierzi mult timp în bucătărie. Preîncălzirea tigăii este esențială deoarece alimentele vor începe să se gătească în secunda în care au fost așezate în vas.

Același lucru se aplică și în cazul cuptorului. Înainte de a deschide frigiderul pentru a scoate toate cele necesare, preîncălzește-l! Fie că pregătești o rețetă cu legume sau vrei să faci o prăjitură, preîncălzirea adecvată a cuptorului reduce din timpul de preparare a rețetei.

  1. Urmărește pașii rețetei cu strictețe

Deși pregătirea mesei după rețetă pare prea evidentă pentru a fi inclusă în lista de ponturi, aceasta chiar este crucială pentru a fi eficient. Dacă ești un novice în bucătărie, ai tendința să adaugi prea mult sau prea puțin din anumite ingrediente, ceea ce înseamnă mai multă muncă pentru echilibrarea aromelor în final.

Încearcă să urmărești cu strictețe fiecare pas al rețetei și gătirea preparatului va dura cantitatea de timp recomandată și în rețetă.

  1. Folosește doar carne la temperatura camerei

Să scoți carnea de pui de la frigider și să o pui direct în tigaie îți va irosi o grămadă de timp în bucătărie. Încearcă, mai întâi, să lași carnea să revină la temperatura camerei. Acest lucru va ajuta o parte din umiditatea externă să se evapore și se va găti mai uniform, spre deosebire de carnea rece.

Problema cu carnea scoasă direct din frigider nu este doar legată de timpul îndelungat de gătire. Ci și de faptul că se va găti mai rapid la exterior, dar nu va reuși să se încălzească suficient în interior înainte să se ardă pe din afară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial