Cum să-ți transformi livingul într-un spațiu cozy și confortabil

 Locuința ta ar trebui să fie acel spațiu pe care să-l transformi într-un sanctuar personal, care să-ți ofere confort și relaxare.  

Deși într-o locuință există multe încăperi, livingul este poate de multe ori acea cameră în care ne petrecem mare parte din zi. Este locul în care petreci timp cu familia. Este camera în care primești invitații. Este spațiul în care te relaxezi după zile istovitoare. 

Deci, este important să-ți faci livingul confortabil și primitor.

      Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți transformi livingul într-un spațiu cozy și confortabil, perfect pentru relaxare.

  1. Alege culorile potrivite. Culorile pot avea o influență majoră asupra modului în care te simți într-un anumit loc. Pentru a-ți fi mai ușor, imaginează-ți că livingul tău este colorat într-un verde intens. O intensitatea prea mare a unei culori nu este recomandată. Dar acum imaginează-ți pereții vopsiți într-o nuanță de bej sau crem. Ce senzație îți induce. 

Culorile calde sunt plăcute și te pot relaxa ori de câte ori le privești. Așa că alege cât mai multe nuanțe calde, iar ochii tăi îți vor mulțumi. Dacă ți se pare plictisitor, poți adăuga o pată vibrantă și energică de culoare prin includerea unor perne ce au o nuanță intensă.

  1. Creează un loc de relaxare. Indiferent de mărimea camerei, poți amenaja acel colțișor doar pentru tine sau alt membru al familiei. Un fotoliu tip balansoar sau un scaun confortabil pe care poți așeza o pernă moale și o pătură. Îmbracă scaunele alegând huse scaune simple sau cu imprimeuri inspirate din natură sau alte modele interesante. 

Lângă acest fotoliu sau scaun așează o masă de mică dimensiune sau improvizează o piesă de mobilier pentru cărți, o lampă sau alte obiecte de care ai nevoie. Aceste accesorii vor crea un spațiu cu adevărat cozy, atmosferă oferită și de iluminatul suplimentar al lămpii. 

  1. Adaugă elemente naturale. Sigur știai că plantele și alte elemente naturale pot face minuni în amenajarea unei încăperi. Adaugă plante în ghivece mari sau în cuve suspendate pentru a aduce o notă de prospețime și viață în camera ta. Poți adăuga și un covor din fibre naturale sau o masă din lemn pentru a completa atmosfera cozy. 

Din ce în ce mai populare sunt tablourile din licheni stabilizați, pentru că purifică aerul și aduc natura în propria locuință. 

  1. Adaugă elemente de iluminat adecvat. Iluminarea este un factor important pentru orice încăpere. Dar adăugarea unei lumini ambientale cu ajutorul lămpilor de podea (lampadarelor) și de masă, care să ofere lumină caldă și plăcută. Poți alege și corpuri de iluminat cu dimmer pentru a regla intensitatea luminii în funcție de momentul zilei.
  2. Elimină obiectele care nu-ți mai sunt utile sau care nu se potrivesc cu stilul decorativ ales. Asigură-te că ai loc suficient pentru a te mișca și a te relaxa fără a fi înconjurat de lucruri. Transformarea livingului tău într-un spațiu cozy și confortabil nu trebuie să fie o sarcină dificilă. Cu puțină planificare și creativitate, poți crea un loc perfect pentru relaxare și destindere în propria ta casă.
  3. Personalizează spațiul adăugând poze de familie pe masă, perete sau oriunde dorești. Adaugă și alte obiecte cu valoare sentimentală care îți amintesc de cele mai frumoase și intense momente din viața ta.
  4. Asigură-te că dispui de suficient spațiu de depozitare. S-ar putea să nu îți placă să vezi obiectele dezordonate împrăștiate prin cameră. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că ai suficient spațiu de depozitare. Poți adăuga câteva rafturi, o comodă sau un dulap pentru a ascunde obiectele pe care nu le folosești frecvent. Dar elimină-le pe cele pe care nu le mai folosești.
  5. Îmbracă podeaua alegând un covor gros și care să acopere cea mai mare parte a suprafeței de podea pentru a crea și mai multă intimitate și căldură spațiului.
  6. Adaugă perne confortabile și pături moi. Acestea nu numai că vor adăuga confort, dar vor oferi și un element de stil. Alege perne și pături cu texturi plăcute și culori calde, care să se potrivească decorului din cameră.

      Așadar, cu aceste sfaturi vei putea transforma livingul într-un spațiu intim și confortabil în care te vei putea relaxa și destinde în orice moment al zilei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial